Recension: Test av Petite Chérie Argent 2017. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Recension: Test av Petite Chérie Argent 2017.

I samarbete med Jollyroom.
Hej på er!
Jag har bara en sak att säga: vilken vagn! Vi har fått möjligheten att – genom Jollyroom – fått testa en av deras barnvagnar, Petite Chérie Argent 2017 och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Sammanfattningsvis så måste jag ändå säga att det var synd att den här vagnen inte fanns när vi först fick Elise – det hade varit en underbar vagn att ha i väntan på Julia.
Men vad säger ni – ska vi sätta igång med en recension direkt?
Utseende
Den här vagnen är så fin att titta på. Med det silvriga chassit, svarta tyget och de bruna skinnhandtagen får Petit Chérie verkligen den här vagnen att kännas som något utöver det vanliga.
Petite Chérie Argent är en vagn som går att använda (genom att köpa till en liggdel) från födseln och upp tills att han/hon väger 15 kg.
Vagnen har 4 hjul – 2 luftfyllda bak och 2 låsbara framtill.
Funktion
Vagnen har förlängningsbara suffletter som öppnas upp med en dragkedja. Då kan välja att antingen ha fortsatt sufflettyg, eller öppna upp en springa som då är försedd med myggnät de dagar det kan vara extra varmt och behöver komma in lite extra luft. Suffletterna är i ett rätt så tunt material vilket gör den funktionell även under sommarhalvåret.
Sittdelen har ett 5-punktssele och kan antingen vara vänd mot dig eller bortåt. Sittdelen är justerbar i tre lägen – liggandes, medel eller upprätt. Detta reglerar du på de gråfärgade knapparna på sittdelens sidor, ovanför knappen du använder för att knäppa loss sittdelen. Fotdelen på sittdelen är justerbar, precis som handtaget du håller i. Jag – som är lång – tyckte att handtaget räckte och blev över för min långa kropp 🙂
Och på tal om lång så ha i åtanke att vi har även ganska långa barn och ändå fungerar den här vagnen bra.
Pris
Petite Chérie Argent 2017 har ett ord. pris på 6000:-, men kostar idag 4495:- hos Jollyroom inkl liggdel.
Vill du endast köpa liggdelen går den på 1995:- ord. pris, men med lite rea kostar den 1295:- hos Jollyroom idag. Chassit kostar precis som paketpriset 4495:- (ord. pris 6000:-) att köpa.
Det kan tyckas vara mycket pengar för en vagn, men jag måste säga att det är väldigt prisvärt för det du får.
Mått
Hopfälld: L67 x H31 x B59 cm
Uppfälld: L87 x H99-110 x B59 cm
Betyg
+ Lättmanövrerad
+ Enkla funktioner
+ Snygg
+ Bastant/rejäl
+ Passar längre barn och långa föräldrar
+ Medföljande åkpåse
– Den här vagnen är en fullpot-vagn för mig, men om jag skulle vara väldigt petig – och det ska man ju – så är det att det blanka chassit gör att repor syns ganska enkelt. Detta vet jag för att jag råkade klanta mig när vi skulle packa upp vagnen och nu är denna 2 cm långa repan det enda jag ser 🙂
– Jag är lite allergisk mot framhjul som inte är fyllda med luft. Vid ojämnt underlag kan dessa låta lite plastiga.
Kram.
Psst! Glöm inte att trycka på hjärtat längst ner om du gillade den här recensionen!

recension petite chérie argent

recension petite chérie argent

// Solskyddet är också från Jollyroom. //
I samarbete med Jollyroom.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Em

  Hej! Tack för bra recension! Är sugen på denna vagn till min lilleman men verkar finnas olika chassin, hjul osv när man kollar på Jollyroom?! Svårt att hitta info dock! Jag hade velat ha svart chassi, helsvarta lufthjul på alla fyra (ser ut som det finns?!) samt grått tyg…vet du om den kombon finns? Tack Em

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Hej! Åh, tack snälla – vad glad jag blir att du tyckte det 🙂 Vagnen är super! Jag har mailat min kontaktperson på Jollyroom för att kolla med henne i vilka olika utföranden den kommer i. Så fort jag vet så vet du! 🙂
   Stor kram <3

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx