Graviduppdatering: vad händer i vecka 30? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: vad händer i vecka 30?

God morgon! 
 
Hur mår ni? Jag hoppas ni känner er hoppfulla inför veckan som kommer – vad kan gå fel egentligen?
Här hemma badar tjejerna för fullt, Fredrick cyklar och jag passar på att blogga. Om en stund åker pappan i huset till flygplatsen och vi andra står med en obokad dag. Jag vette sjutton vad vi ska hitta på, men vi ska iallafall inte sitta sysslolösa 🙂 
Vad ska ni göra?
 
Den här veckan tycker jag vi kickstartar med en graviduppdatering. Vi är ju inne i vecka 31, men hur mådde den här mamman i vecka 30 egentligen? Och hur mår bebisen?
 • Jag. Är. Tung. Men det ska jag sluta klaga över – så har jag ju mått ett tag nu och det sätter sig lätt på humöret. Trodde inte ens jag kunde vara såhär trött och grinig, haha. Egentligen är det väl kanske inget att skratta åt, men jag vet ju att det går över så det är bara till att ta det för vad det är 🙂
 • Vi har bara 1/4 kvar, 75% och ungefär 65 dagar till BF.
 • Bebisen är ungefär 36 cm lång och väger lite dryga 1,5 kg. Låt mig säga såhär: hon KÄNNS bra mycket större!
 • I vecka 30 börjar de där små lanugohåren försvinna.
 • Skelettet blir allt hårdare och även lungor, muskler och hjärnan fortsätter att utvecklas. 
 • Under vecka 30 kan en del barn faktiskt börja fixera sig – detta innebär att de lägger sig med huvudet i bäckeningången. Det brukar resultera i att sparkarna känns upp mot bröstkorgen och det är det enda jag känt den här veckan. Hon har så mycket energi! 
 • Jag måste vara noga med mina mellanmål, annars sjunker jag som en sten. En frukt hjälper gott och väl för att jag ska orka hålla energin uppe.
 • Under vecka 30 mådde jag illa för en sekund och jag var rädd att det var vinterkräksjukan. Men icke. Det gick över och det är faktiskt många som mår dåligt under den här perioden under graviditeten. Det beror på att barnet växer snabbt och hormonpåslaget är stort.
Nu ska jag hoppa in i duschen! En härlig varm dusch är precis vad den här mamman behöver! 🙂 
 
Kram.
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Malin

  Haha lite roligt att läsa att du mådde illa, jag kände precis samma sak en kväll och förstod verkligen ingenting innan jag läste att det var vanligt under den perioden! 🙂

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx