Svar på tal: Var är Emmy? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Svar på tal: Var är Emmy?

Fråga:
Hej! 
Hade ni inte en hund eller missminner jag mig? 
Skulle du inte skriva ett inlägg i så fall om hunden, ras och lite sådan fakta och gärna hur det fungerat med hunden och barnen? 
Alla jag känner som skaffar barn skickar av hunden så fort barnet föds och skyller oftast på att man inte kan ha barn och hund samtidigt osv. Vore intressant att läsa något sånt, då vi vill gärna skaffa hund men vet ej vad vi har att vänta oss när det blir barn 🙂 
Kram
 
Svar:
Hej! Du är verkligen inte ute och seglar! 🙂 Visst hade vi hund och har egentligen fortfarande. Jag skaffade Emmy (en prazsky krysarik – liten pinscher typ) när jag och Fredrick precis träffades så idag blir hon runt 5 år. Hon är verkligen min lilla ögonsten. När Elise föddes så hade vi kvar henne, men när Julia kom till världen så passade mamma henne den första tiden. Mamma bor ute på landet och har själv en hund och en katt så jag visste ju att hon skulle njuta mer av det livet än av stadslivet antagligen. Tanken var dock att ta hem henne igen – såklart. Hon fungerar så bra med barnen och de fullkomligt älskar henne. Problemet är att jag är så kluven; mamma är väldigt fäst vid Emmy, Emmy har sin hundkompis Charlie där och hon får springa fritt på ängar vareviga dag. Därför känns det så taskigt att ta tillbaka henne till stan, samtidigt som vi saknar henne och jag är väldigt för det där med att barn ska få växa upp med djur om man har möjlighet.
Vi får se hur vi gör helt enkelt – det handlar för oss inte om att vi inte skulle kunna ha hund, utan mer om Emmys bästa 🙂 
 
Emmy är som sagt en Prazsky Krysarik – en ettrig liten hund med både temperament, energi och en himla massa kärlek. Det är en rätt ‘skällig’ ras egentligen och reserverad mot främlingar, men får man pli på det så finns det inte någon mer kärleksfull goding än denna mini-pinscher. 
Namnet Prazsky Krysarik betyder råttfångarhund och har använts till att jaga ut råttor från klokerna i Tjeckien. Det är en lättlärd hund som passar bra till agility, lydnad, spår osv om man vill. 
Rasen är annars ungefär 20-23 cm hög och väger ungefär 2,6 kg. Färgen är svart, brun eller blå med tanteckning samt enfärgad gul eller röd. 
 
Så jag tycker att vill man så kan man – det går (oftast) att ha både hund och barn 🙂 
 
Kram. 
// Bild tagen på Emmy igår 🙂 //
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Ja men jag tror dom är lite vanligare neråt i landet faktiskt. Det är i alla fall där kennlarna ligger om man är ute efter renrasigt. Jag köpte min i Göteborg! 🙂 Haha ja ingen vila där inte! kram! 🙂

  2. Ellinor

    Men gud vilket sammanträffande, jag har också en prazsky! Tycker det är lite tråkigt att det är en sån ovanlig ras, i min stad Västerås har jag aldrig sett någon! Håller definitivt med om att det är en ettrig ras haha, jag tror alla prazskys har en släng adhd. Min Laura som hon heter blir aldrig trött, hon kan springa mil och ändå vara redo för bus. Men gosig som bara den och ska alltid ligga och sova hos oss i sängen under täcket 🙂

Annons