Graviduppdatering: Nu har jag fått nog i vecka 31! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Graviduppdatering: Nu har jag fått nog i vecka 31!

Hej alla preggos där ute! 
 
Lunchen är precis intagen (köttbullar och spaghetti – hur avundsjuka blir ni?! haha) och jag känner att den precis som många andra matpauser står mig upp i halsen. Det är ju bra att man blir mätt av lite mindre mat om man skulle banta kanske, men känslan av att bli för mätt och att det känns som om maten inte går ner är mindre upphetsande. 7 veckor kvar – sen kan jag förhoppningsvis äta hur mycket jag vill igen! Haha. 
 
Vi är nu i vecka 32 och här kommer sammanfattningen av vecka 31. På torsdag har vi 7 veckor kvar. 7 veckor? 7? Veckor? Shit.
 • Vi är ungefär 79% in i graviditeten när vecka 31 är överstökad. Näää? Inte kan det vara 20% kvar? 
 • Bebisen är ungegär 37 cm från huvud till fot och väger runt 1,6-1,7 kg. 
 • Alla organ hos barnet är nu färdigutvecklade – hon behöver bara tjocka på sig lite 🙂 
 • Jag har mat upp i halsen hela tiden känns det som – hur små mål jag än äter. Jag är alltid sugen på något sött (förbannade graviditet – det har då INTE gett med sig, haha), men sällan hungrig nuförtiden. Det var jag förr – då kunde jag äta hur mycket mat som helst och lika mycket godis. 
 • Jag sover bra, men drömmer mardrömmar till och från. 
 • Nu har jag börjat fundera mycket på kommande förlossning. Här i Göteborg vet jag att man numera skickas hem efter 6-8 timmar om man har en ‘normal’ förlossning och om allt går som det ska. Personlingen tycker jag det är rätt skönt eftersom Fredrick inte fick stanna sist och jag längtade hem som en toka när natten kom. Nu börjar man även flytta över så många som möjligt till Östra sjukhuset i Göteborg och i slutet av maj (tror jag!) så kommer Mölndal att stänga ner sin förlossningsavdelning. 
 • Jag är sååå redo att få ut den här lill-tjejen nu! Färdig och done med graviditeten 🙂 
 • Bebisen rör sig konstant i magen, men det har ändå lugnat sig något jämfört med förra veckan – då kan man ju undra om hon var full där inne. Det var inte en lugn sekund! 
Hur känner ni som är gravida? Vill ni bara vara klara eller njuter ni fortfarande? 🙂 
 
Kram.
// En trött kvällsmamma 🙂 //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fyrbarnsmamma

  Jag födde mitt fjärde barn i Mölndal för några dagar sedan. För mig (och mannen om han velat) var det inga problem att få stanna över natt. För oss kändes det självklart att få igång amningen innan vi åkte hem.

 2. Jessica Olofsson

  Jag går in i vecka 37 på torsdag och det känns fantastiskt eftersom jag födde i vecka 35 förra gången. Då blev jag kvar 4 dygn på BB och fick mest åka hem för att jag bröt ihop, så jag vill ha tidig hemgång. Lite trött och sliten, men eftersom det är sista gången så njuter jag till och med av värken i kroppen för det är så härligt att få känna sparkar.

  1. goteborgsmamman
   Göteborgsmamman

   Ja, det förstår jag att det gör då! På något sätt lyckas man ju alltid sakna graviditeten när man inte är gravid så vi får passa på att njuta av den så mycket det bara går båda två 🙂 Kram till dig och bebis <3

 3. Erika

  Åh, är sååå less på hela grejen med att vara gravid (redan! Är bara i v.26) så längtar tills det här är över 😀

Annons