Göteborgsmamman

Graviduppdatering: so long vecka 34!

Hej och god morgon fredag! 
 
Idag är det fredag och helgen står verkligen på glänt. Har ni några härliga planer? 
Vi ska inte göra något speciellt, men den här helgen är så efterlängtad. Veckan har varit lite hektisk med möten, barnmorskebesök, resor och annat att det ska bli skönt med tanken på att inte behöva göra något alls. När nästa vecka sätter igång igen så kommer jag vara utvilad och redo för nya äventyr 🙂 
 
Igår var jag och Julia hos barnmorskan – åh, vad jag älskar henne! Hon är verkligen en person som jag aldrig vill vara utan och jag börjar tro att det är pga henne vi skaffar fler barn – så att vi ska kunna ses mer, haha! Skämt å sido, men hon är fantastisk.
Just igår höll kanske inte Julia med. Hon var trött och hade inte sovit mer än 10 minuter innan vi kom fram. Dessutom fick hon för sig att regnskyddet var hennes värsta fiende innan sovstunden och skrek hysteriskt när jag trädde på det på vagnen. Himla märkligt – hon som inte brytt sig om det innan. 
Hursomhelst så mådde magen bra och därför tycker jag att vi börjar med veckans graviduppdatering idag – hoppas ni håller med! 
 • Vi har nu gått ur vecka 34 och det med råge. Vi är 85% in i graviditeten och har ungefär 40 dagar kvar. 
 • Jag känner mig så färdig med graviditeten nu – vilket känns lite hemskt att säga kanske, speciellt med tanke på att vi bara planerar att ha 3 barn och att detta är sista gången isåfall. Jag har ju varit gravid i nästan 3 år nu och känner att jag vill fokusera – om möjligt! – ännu mer på att leka med barnen utanför magen än att behöva vänta på att de ska ploppa ut 🙂
 • Bebis är nu ungefär 42 cm lång och väger 2,3 kg.
 • Magen kliar lite då och då så jag har börjat smörja in den morgon och kväll – det hjälper faktiskt rätt mycket.
 • Tjejen i magen är vaken non-stop. Känns det som iallafall. Det känns också som om det är väldigt trångt där inne. 
 • Hon är fixerad.
 • Jag har nästan konstant sammandragningar, men den här veckan har jag även haft rätt ont till och från – nästan som om något är på gång. 
 • Det känns som om jag fått mer vätska i händerna. De känns varma och ringen sitter lite, lite tightare än vanligt.
 • Jag längtar efter den lilla så himla mycket. Jag är inte nervös inför förlossningen, men vill gärna ha den gjord och få uppleva den tillsammans med Fredrick. Det är verkligen så magiskt och det känns verkligen som om vi är ett där inne på förlossningen – vi är så samspelta och jag känner verkligen hur jag lägger allt i hans händer. Den tryggheten är mer än guld värd.
Nu är det dags för en sen frukost här hemma. Hoppas ni får en underbar fredag och trevlig helg! 
 
Kram.
// Vecka 34. //
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Waow vad magen växer. 😊 Tänk snart kommer bebis! 🤗
  Hehe känslan när barnen somnar och man knappt vågar andas känner jag igen väl. Trevlig helg!