Göteborgsmamman

Graviduppdatering: vecka 38 & 39 – dubbelt så bra!

God morgon solstrålar!

Solen lyser över Göteborg idag och jag hoppas att lilltjejen kanske väljer att titta ut just idag. Jag kände mig lite gnällig när jag vaknade imorse pga för lite sömn och för att jag – efter allt hostande – har så förbaskat ont i revbenen till och från. Vad sjutton kan det vara?

Nåja, nu är humöret bättre och jag känner mig oövervinnerlig! Den här lördagen ska bli super! Jag och tjejerna ska som sagt umgås med min syster och mamma – förhoppningsvis blir det liten shopping dagen till ära. Det är ju ändå lördag 🙂

Om bara 2 dagar går vi in i vecka 40. Herregud vad tiden går snabbt! Nästa helg är det BF och hur mycket jag än hoppas så verkar hon inte vilja komma ut innan dess, men jag tänkte faktiskt att vi kör en dubbel veckoruppdatering idag: här kommer graviduppdatering för vecka 38-39!

  • Bebisen beräknas under de här två veckorna vara lika lång som Elise och Julia var när de föddes: mellan 48-50 cm. Elise var 50 och Julia 51 om jag inte minns fel. Och då gick jag över 10 dagar med Julia, men bara 3 med Elise
  • Det finns lite vikt kvar för den lilla tjejen att gå upp innan hon kommer ikapp sina systrar – men säger nämligen att bebisar under de här veckorna väger 3,1-3,2 kg
  • När jag var hos barnmorskan nu i veckan så var hon inte 100% fixerad och hon hade dessutom vänt ryggen från att alltid ha legat på vänster sida, till att lägga sig på höger. För säkerhetsskull gjorde vi ett ultraljud nu i vecka 39 så att inga vändningsförsök skulle behövas. Hon låg dock med huvudet ner och fötterna upp 🙂
  • Det känns att det börjar bli trångt där inne!
  • Under de här sista veckorna så omges bebisarna i magen av ca 1 l fostervatten – lite kuriosa 🙂
  • Idag är det 8 dagar kvar till BF. One week to go! Det betyder också att vi har ungefär 3% kvar av de här 9 månaderna
  • Förutom smärtan i revbenen så mår jag bra. Jag märker själv att jag tänker väldigt mycket under de här sista dagarna. Jag väntar och försöker förbereda mig inför förlossningen rent mentalt. Det ska bli skönt när den väl sätter igång 🙂

Så extra ultraljud, lite smärtor i revben och en bebis som lever loppan – så kan vi summera vecka 38 och 39 🙂

Hoppas ni får en fin dag!

Kram.

Jag råkade klanta till mig och vika det i jackfickan, men man ser ju bra ändå – även om bebisarna är något större på ultraljuden i vecka 39 än vad de är under RUL i vecka 17. Haha 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.