När ska det vara okej att vara olika? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

När ska det vara okej att vara olika?

God morgon på er!

Inatt drömde jag att förlossningen satte igång. Antagligen för att jag någonstans trodde att den faktiskt skulle sätta igång igår kväll, men också för att det är BF imorgon och jag gärna hade sett att själva förlossningen var över.
Ni som följt mig ett tag vet att jag tycker mina förlossningar varit så fräcka att jag kunnat uppleva dem om och om igen, men den här gången känner jag mig trött i kroppen och längtar till livet med 3 barn istället för 2 och 1 mage.

På sistone har jag haft många diskussioner med kvinnor angående det där med att tycka och tänka högt. Alla ska ju självklart få ha sin åsikt – det är jag absolut för! – men det känns som om många plötsligt tycker och tänker väldigt öppet – utan att egentligen bry sig hur det kan påverka en annan människa. Som grädden på moset är vi människor i regel rätt duktiga på att ta åt oss av kritik och det hela blir en negativ, nedåtgående spiral.

I den här drömmen jag hade inatt så fortsatte diskussionerna och jag blev utskälld av sköterskan för att jag inte längre önskade att vara gravid – för det var precis så som hon hade uppfattat det – och jag tänkte inte på de som inte kunde bli gravida från första början. Hon var ursinnig och jag försökte gång på gång berätta att det inte var så jag menade utan vidare framgång.

Det känns tråkigt nog som om många sociala medier har blivit platser för andra att klanka ner på varandra och det har jag nog märkt först nu när mycket kretsar kring barn och mammor i mitt liv. En del mammor vill på något sätt läxa upp andra till hur man minsann ska uppfostra sina barn och sätter direkt ner foten om något avviker från hur de själva är lärda.
Om alla kunde utgå ifrån att varenda mamma och pappa på den här planeten gör allt för att deras barn ska ha det bra (för det ligger ju trots allt i vår instinkt – man gör allt för sina barn) – kan man inte då bara inse att vi gör saker på olika sätt? Tänk vad tråkigt det vore om vi uppfostrade barnen på olika sätt – om alla blev exakt likadana? Då hade vi antagligen inte haft hundratals yrken, olika personligheter, olika bilar, män, kvinnor och hundar – men vi hade heller inte haft diskussioner där folk tyckte annorlunda heller för den delen 😉

Vi. Är. Olika. När ska det vara okej?

Ha en fin dag – här i Göteborg strålar solen och vi ska ut och leka nu på direkten! 🙂

Stor kram.

okej att vara olika

<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons