Göteborgsmamman

Tillväxtultraljud i vecka 41 och herpes vid förlossning kan orsaka hjärnhinneinflammation.

Hej på er.

Vi har precis kommit innanför dörren och bara hunnit äta mellis än så länge. Tjejerna leker med ett nytt Frost-lego de fick dagen till ära och jag känner bara att jag är så himla värd soffläge just nu. Jag har handlat middag inför kvällen, köpt konfirmationspresent, varit hos barnmorskan och nu är den stora koppen fylld med kaffe. Det var som om någon läst mina tankar när jag såg att Vi Föräldrar-tidningen trillat ner i brevlådan – den kändes som ett bra komplement just nu!

Barnmorskebesöket gick bra och tjejerna skötte sig så exemplariskt. De lekte runt med leksakerna som fanns där inne och när det var dags för hjärtkoll och ultraljud fick de underhålla sig med min telefon. Har du också syskon som reagerar på hjärtmonitorn? Julia tycker fortfarande att ljudet är lite obehagligt.

När det var dags att mäta mage så konstaterade min barnmorska att vi fått samma resultat 3 gånger i rad och då blir man hänvisad till ett tillväxtultraljud för att kolla läget här i Göteborg. Hon var lugn och jag känner inte alls något obehag, men på tisdag ska vi dit om inte bebisen kommit.

En annan sak som kom på tal var att jag av solen i helgen fått ett munsår. Det började med att vara alldeles torrt och jag smörjde in med vaselin flera gånger om dagen, men sedan kom blåsorna.
Att ha ett munsår vid förlossningen är väl kanske inte man rekommenderar, men också något som är svårt att göra något åt. Att ha herpes under förlossningen kan leda till hjärnhinneinflammation. Det är svårt att undvika om man har vaginal herpes, men har man blåsor runt munnen så ska man (tyvärr!!) försöka att inte pussa på sitt spädbarn.
Rekommendationen jag fick var att köpa munsårsplåster så det sitter där på läppen as we speak 🙂

Nu ska jag luta mig tillbaka och tjitt-tjattra med min tjejer. Vad gör ni? 🙂

Kram.

tillväxtultraljud tillväxtultraljud tillväxtultraljud

Produktiv dag, men nu är det dags för soffläge! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tanja

    Men åh vad otur med munsår. Hoppas det läker ut fort.
    Att du orkar hålla igång så=) Jag var död i v 39 haha=)
    Hoppas att den lilla kommer ut snart. Ska bli så spännande att följa.
    Massor med helgkramar till er