Mässlingen och varför man väljer att inte vaccinera. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Mässlingen och varför man väljer att inte vaccinera.

God morgon!

Här hemma är det verkligen fullt ös medvetslös för tillfället, haha. Med en bebis på bröstet försöker jag vispa om i gröten samtidigt som Elise snurrar runt här och ropar “se på mig!” samtidigt som Fredrick torkar av Julia som spillt yoghurt över hela sig. Jag försöker se kaoset utifrån och kan inte annat än att le. Galna familjen!

När jag och Elise kom till förskolan imorse så vände vi i dörren. En minut tidigare hade någon kräkts och även om det kanske inte skulle vara magsjuka så känns det dumt att chansa tycker jag och vi är ju faktiskt hemma båda två veckan ut.
Jag läste även igår att mässlingen spridit sig i Sverige och att man hittat fall här i Västra Götaland. Plötsligt väcktes oro över att varken Julia eller lillasyster är vaccinerade (Julia har en tid nästa vecka), men även en oro för att just spädbarn är i riskzonen över att bli riktigt sjuka av denna smitta och att det inte går att vaccinera dessa små.

Jag förstår inte varför man väljer att avstå från BVC vaccinprogram. Även om alla självklart har rätt till sina val så står jag som ett frågetecken här. Vaccinet är så beprövat under många, många år och flera miljoner människor har vaccinerats. Jag är med på att det förekommit biverkningar, men risken för detta är en på flera, flera tusen. Att inte vaccinera kan innebära fara för någon annan och jag tycker personligen att kan man vaccineras så bör man. Om 90-95% av befolkningen vaccineras så håller vi smittan borta. De 5-10% borde lämnas till de som på grund av hälsoskäl inte kan vaccineras.
Det går att vaccinera ditt barn mot mässlingen från 9 månaders ålder. Enligt programmet sker det först vid 18 månader, men ska man ut och resa eller om det – som nu – finns större risker för smitta så kan man göra det tidigare.
Är man dessutom född innan 1982 så bör man se över sitt eget vaccin – det ingick nämligen inte i vaccinationsprogrammet då.
Vill ni läsa mer om varför man misstänker smittan, komplikationer och hur själva smittspridningen ser ut så har min vän Emma skrivit ett bra inlägg om det här. 

Igår fick vi bakat en drös med muffins med ägg som sjöng på sista versen. Nu ska jag unna mig en kopp kaffe med en av dessa godsaker innan vi kickar igång dagen! Det vankas shopping!

Kram till er och ha en fantastisk dag!

vaccinera vaccinera vaccinera vaccinera vaccinera

Varför väljer man egentligen att inte vaccinera? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Annica

    Titta bara av vad barn dog av förr (egentligen bara så kort tid sedan som 100 år tillbaka). Differti, mässlingen och andra sjukdomar som vi idag håller i schack med hjälp av vaccinationerna..!

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx