Göteborgsmamman

Magen 4 v efter förlossning – vecka för vecka.

God morgon fina läsare!

Det här mammalivet alltså – som jag älskar det! Jag och Julia har precis suttit här och ätit frukost i väntan på att de andra i familjen ska vakna. Tjejerna fick en anka av sin farbror igår och Julia har suttit och pratat med den under hela tiden – på ankans språk då såklart. Så att han eller hon förstår. Kvack, kvack, kvack satt hon och sa under hela tiden och vad jag sa till henne spelade inte så mycket roll – ankan var i fokus. Söta lilla unge, vad du är go!

Idag är det 4 veckor sedan vår lilla kom till världen. 4 veckor går då allt bra snabbt. Hon blir mer och mer med för var dag som går och därmed också mer och mer vaken. Vi letar fortfarande namn, men det är så svårt och ju längre vi väntar desto högre blir kraven en själv känns det som. Jag tycker hon ser ut som en liten Alma eller Alva när jag tittar på henne – kanske hade det fungerat med Elise och Julia? Elise, Julia och Alma. Elise, Julia och Alva. Hrm ..

Sedan dagen efter förlossningen har jag fotat min mage en gång i veckan. Jag känner ingen hets i att komma i form, utan tar det som det kommer och ska jag satsa på någon beach-form så blir det 2018 🙂 Just nu vill jag bara låta kroppen göra sitt och fokusera på de inre musklerna såsom mage- och bäckenbotten. Efter 3 täta graviditeter så tror jag verkligen att det behövs för framtiden.
Viktmässigt så har jag tappat 13 av mina 15-16kg så visst har det rasat. Jag äter (tyvärr, haha) fortfarande godis, men inte alls lika mycket och småätandet mellan målen har ju avtagit. Det blir ju så – jag behöver energi till amningen, men den där konstanta hungerkänslan man kan ha som gravid finns ju inte där längre. Nu äter jag var 3e timme och låter inte något mål passera mig förbi.

Kroppen är bra häftig alltså. Först genomgår man en förlossning (som verkligen är det mest COOLA jag gjort!) och nu står jag här 4 veckor senare och har en kropp som letat sig tillbaka mot sin forna form alldeles på egen hand. Heja dig kroppen – nu ska vi bli starka tillsammans!

Hoppas ni får en underbar lördag – den bästa dagen på veckan!

Kram.

magen efter förlossningbadanka gul anka

Hur söt är inte den här ankan? Jag älskar den och tjejerna likaså! Här kan ni hitta en liknande i samma storlek.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.