13 saker du kan förvänta dig med 3 barn. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

13 saker du kan förvänta dig med 3 barn.

Hej på er!

Har vi några trebarnsföräldrar här? Eller några som kanske väntar eller vill ha en tredje? Här listar jag 13 saker som man kanske kan förvänta sig när man får tillökning. Fyll gärna på om ni har någon mer punkt! 🙂

 1. Man behöver en skrinda istället för barnvagn. Eller helt enkelt bara en bra lösning. Vi har en dubbelvagn med ståbräda. Svårare att sova på den sistnämnda bara.
 2. Man får 3 gånger så mycket kärlek. Och 3 gånger så mycket hat när man säger nej.
 3. Helt plötsligt har man en tonåring, ett barn och en spädis. Hur gammal den äldsta än är så kommer du tycka att hon/han är SÅ mycket äldre och kan SÅ mycket mer på bara en natt.
 4. Med 3 barn hinner man inte ligga. Inte ens med ett schema, iPads eller barnvakt så hinns det med. Det är bara att glömma. Det är alltid ett barn nära eller så somnar man på väg till sängkammaren.
 5. Det är dags att skaffa städhjälp. Eller så tackar du nej till allt som heter presenter och lämnar bankomatkortet hemma när ni ska ut på stan. Du kommer inte hinna att plocka bort allt som kommer in i hemmet.
 6. Tvätthögen försvinner aldrig. Jag börjar tro att det är motsatsen till ett svart hål – kläderna finns alltid där.
 7. Bil. Att äga en liten Golf kan bli tight.
 8. Flerbarnstillägg. Nya skor till morsan – check!
 9. Trean blir en jäkel på att sova. Jag tror ärligt talat att vår minsta hade kunnat sova genom ALLT.
 10. Ökat matkonto. Så jämt ut med punkt 8 då.
 11. Ärvda kläder. Vi har 3 tjejer. Förstår ni hur lite kläder vi behöver köpa till trean?
 12. -“Vi har 2, nej förlåt – 3 barn”. När man får tredje barnet så känner man sig plötsligt så himla grym på att vara mamma. Man kan ALLT! (förutom det där med fästingar igår, haha) Det var helt klart en större omställning att gå från 1-2 barn.
 13. Det finns ingen tid över. Det är något att göra hela tiden – precis hela tiden. Men ibland kommer de där små tillfällen då det bara blir så… tyst. Ta vara på de tillfällen för det är antagligen en evighet till nästa.

Kram.

saker saker saker

Är det stor skillnad på två och tre barn? Vad tycker/tror du?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Du får även mindre positiva saker att låta positiva 👍🏼 Själv har jag två barn – en dotter och en son ❤️ Just nu känner vi oss nöjda,men tanken på fler barn är inte helt borta (hos mig i alla fall 😜) Jag har hört många säga att det största omställningen är att gå från 1 barn till 2 😃

Annons