19 saker att göra med barn i sommar. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

19 saker att göra med barn i sommar.

Snart är det sommar på riktigt!

Nu har många fått sommarlov och snart är det kanske även dags för dig som förälder att ta lite semester? Jag hoppas ni får mycket tid tillsammans! 🙂
Kanske ska ni utomlands? Till landet? Till mormor och morfar, farmor och farfar? Eller så kanske ni bara ska vara hemma?
Men att vara här hemma i Sverige behöver inte alls vara tråkigt – vi har många fina resemål och parker som barnen sällan glömmer. Här listar jag ett par tips till er som vill hitta på något i vårt avlånga land i sommar 🙂

Liseberg
En nöjespark i centrala Göteborg. Kasta ringar på flaskor, spela på godishjulen eller varför inte ta en sväng i slänggungorna?
Var? Centrala Göteborg.
Pris? Inträde 100:- och sedan tillkommer åkband/åkkuponger om man vill testa attraktionerna

Borås Djurpark
Lejon, apor, elefanter och giraffer – det här är en djurpark med djur från världens alla hörn. Helt klart värt ett besök!
Var? Borås, 40 min utanför Göteborg
Pris? Vuxen 260:-, barn 4-14 år 170:-

Universeum
Ett växt- och djurhus i enorm version. Havet, skogen och allt däremellan – exotiska djur var namnet!
Var? Bredvid Liseberg. Centrala Göteborg
Pris? Vuxen 190:-, barn 3-16 år 135:-

Skansen
Världens äldsta friluftsmuseum som visar Sveriges djur, hus och gårdar från hela landet. Man berättar Sveriges historia, hur man levde förr med naturens förutsättningar, tidens seder och bruk, arbete, fest och vardag.
Var? Stockholm
Pris? Vuxen 180:-, barn 4-15 år 60:-, student/pensionär 160:-

Parken Zoo
En park i Eskilstuna med djurpark, nöjespark, bad och uppträdanden. En park med något för alla helt enkelt!
Var? Eskilstuna
Pris? Vuxen 280:-, Barn 3-16 år 180:-

Gröna Lund
En av våra kanske mest välkända nöjesparker. Precis som Liseberg så har denna park både spel, attraktioner och scenuppträdanden. Köp din entrébiljett och gå in för att bara strosa, eller för att åka precis varenda attraktion som finns!
Var? Stockholm
Pris? 7-64 år 115:-

Skånes Djurpark
Vill du veta mer om lövgrodor, uroxen eller se närmre på lodjuren? Då ska du besöka Skånes djurpark! Förutom djur har de också härliga aktiviteter för barnen – varför inte hälsa på Mulvaden eller ta ett grepp om upptäckarpasset?
Var? 3 km norr om Höör
Pris: Vuxen 269:-, barn 3-12 år 169:-

Tosselilla Sommarland
Ett härligt sommarland med ett jättestort vattenland, tivoliland och motorland. Möt tama djur, bestig klätterborgar eller varför inte grilla vid en av grillplatserna?
Var? Österlen
Pris? Vuxen 300:-, barn <1 m gratis

Halmstad Äventyrsland
Ett äventyrsland i Halmstad med karuseller, shower, vattenland och fler roliga aktiviteter!
Var? Halmstad
Pris? Vuxen utan åkband gratis, med åkband 125:-, icke målsman 125:-, barn under 90 cm 75:- (gratis 0-1 år), barn över 90 cm 250:-

Kolmården
En destination fylld av upplevelser för alla åldrar. Här finns berg- och dalbanor och Bamses värld, SPA och det fantastiska Vildmarkshotellet. Och framförallt: delfiner och Nordens största djurpark.
Var? En liten bit norr om Norrköping
Pris? Vuxen 429:-, 3-12 år 379:-

Ölands Djur- och nöjespark
Sveriges största kombinerade djur- och nöjespark!
Var? Öland
Pris? 350:-

Astrid Lindgrens värld
I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat, lagad med råvaror från trakten.
Var? Vimmerby
Pris? Vuxen 15-64 år 405:-, barn 3-14 år 295:-

Kneippbyn
På Kneippbyn finns något för hela familjen. Äventyrspark, vattenland, god mat, konserter, Pippi-teater, sångstund, glass, äventyr och en massa roligheter!
Var? Visby
Pris? 195:-

Lummelundagrottan
De första besökarna som tog sig in i Lummelundagrottans inre delar var tre äventyrslystna pojkar från Visbytraken. Året var 1948 och de var de första som fick uppleva de stora grottsalarna med sina spegelsjöar, märkliga fossil och alla vackra droppstensformationer. Det blev en stor nyhet och många ville besöka grottan.
1959 anordnades den första guidningen av grottan och ända sedan dess har över 4 miljoner personer besökt och facinerats av Lummelundagrottans märkliga värld.
Var? Visby
Pris? Vuxen 140:-, barn 70:-

Furuvik
Kombinerad djur- och nöjespark! Besök det hemliga fortet, äventyrsön eller kliv in i den fuktiga regnskogen.
Var? Gävle
Pris? Vuxen fr 13 år 239:-, barn 3-12 år 199:-

Leksand Sommarland
En aktivitetspark för hela familjen! Här finns Vattenland, Motorland och Sommarland.
Var? Leksand
Pris? 350:-, barn <1 m gratis

Falu Gruva
Falu Gruva, Stiftelsen Stora Kopparberget – 1992 avslutades den mycket långa traditionen av att bedriva en aktiv bergshantering på området och en mer än 1000-årig tradition avslutades. Idag är dånande ljud och rök utbytta mot skolbarn och besökare från hela världen.
Var? Falun
Pris? Vuxen 220:-, barn 3-15 år 90:- priser gäller ovan- och under jord

Frösö zoo
Djurpark med över 700st djur, störst på rovdjur. Tropikhuset allt ifrån världens minsta apor till krokodiler, ormar mfl. Museet är uppbyggt i naturmiljö med ca:1240st monterade djur. Tivoli med ett brett utbud av karuseller och även Sveriges största radiobilbana finns här. Reservation för ändringar av olika djurslag och anläggningar.
Var? Fröson, 3 km från Östersund
Pris? Vuxna 250:-, barn 5-12 år 150:-

Pite Havsbad
Oavsett om du söker utmaning, spänning eller avkoppling så kan detta äventyrsbad tillgodoser dina behov. Utmana en kompis eller kollega i den 81 meter långa vattenrutschbanan med tio meters fallhöjd och inbyggd tidtagning. Snurra rekordmånga varv i Space-bowl, som garanterat avslutas med ett plask. Ta en åktur i vattenfallet eller någon av våra ”snällare” rutschbanor.
Var? Piteå
Pris? Vuxen 100:-, barn 4-14 år 60:-

Har du fler tips? Kommentera gärna! 🙂

sommar sommar sommar sommar sommar

Från vår vistelse förra sommaren på Borås Djurpark 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Vilka bra tips 👍
    Jag och familjen tog en spontantripp till parken zoo i Eskilstuna i helgen – det finns några bilder på bloggen ifall någon vill se lite vad,som finns 😃 Det bästa av allt är att ALLT ingår i entrépriset = man får åka hur mycket karuseller man vill utan att det kostar något extra 👍🏼👍🏼👍🏼

Annons