Bebis 6 veckor. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Bebis 6 veckor.

God morgon alla morgonpigga!

Klockan har precis slagit 07 och jag och Julia sitter här och äter frukost. Eller, Julia sitter mer och kastar runt med sin müslifyllda sked så att kornen kastas hit och dit. Vad vore livet utan en dammsugare?
Vi ska snart väcka Elise och alla ska göras iordning för att vi ska kunna ta oss till dagis. Jag tänker att jag tar löparvagnen dit och sedan tar jag en promenad till två postombud för att få hämtat lite paket. Ett av dem ligger en ganska bra bit hemifrån så det får bli dagens promenad 🙂 Två flugor i en smäll – perfekt!

Igår var vi på BVC och på EMILIAS första läkarbesök. Tänk att hon blir hela 6 veckor på lördag! Nu är hon ju en stor tjej 🙂
En liten sammanfattning av hennes första 6 veckor kommer här:

 • Hon är mycket, mycket mer med. Hon tittar på oss och ler/skrattar. Sen om det där leendet är för att det bajsas lämnar vi osagt.
 • Hon har vuxit 7 cm under de här veckorna och är nu 60 cm lång. En lång bebis som brås på sina systrar och på sina föräldrar!
 • Äter gör hon också! Från att ha vägt 4100g när hon kom till att idag väga 5785g – det är bra det!
 • Jag vet inte om det är håret som gör det, men hon ser ut att få ett helt annat piggment än sina syskon. Elise var ljus och alldeles kal på huvudet när hon föddes, Julia är lite mer känslig i hyn och var knallröd när hon föddes men superblond nu. Emilia är alldeles brun i håret (det börjar dock redan gå mot det ljusare och hon har en vit slinga baktill) och även lite mörkare i hyn. Min mamma och morfar är lite åt det hållet så det är väl dem de brås på då – för inte är det mig och Fredrick, haha.
 • Hon har fortfarande lite hormonprickar kvar i ansiktet och är lite torr i pannan.
 • Under nätterna vaknar hon 1-2 gånger och annars sover hon helt otroligt mycket under dagarna. Första bebistiden kan ju vara alldeles underbar! 🙂

Har ni några nyfödda där hemma? 

Nu ska jag slänga i mig frukost och sen ska jag väcka Elise och Emilia som inte riktigt ärvt sin mammas morgonpigga sida 🙂

Kram på er! Ha en fin torsdag!

veckor veckor veckor veckor

6 veckor!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Vår yngsta son, som blev en månad idag på dagen är väldigt lik vår äldsta son. Vår mellanson har sitt eget utseende, men är samtidigt lik de andra två. Det ska bli så roligt att se vem den yngsta kommer likna sen.

 2. Frida

  Så gullig hon är! Tänk vad olika syskon kan bli. Dina tre är rätt olika utseendemässigt tycker jag. Jag tror att mitt nästa barn blir likt mitt första, men det är ju inte alls säkert. Min lilla är snart 1 år, och jag lite smått sugen på en bebbe till, men ändå inte. Vi väntar lite med det. Ha en fin midsommar!

Annons