Göteborgsmamman

Hur visste du att du var gravid?

Hej härliga ni!

Hur många är föräldrar där ute? Eller är någon gravid? I det här inlägget tänkte jag dela med mig lite av hur vi fick veta att vi var gravida med våra guldklimpar. De har verkligen förändrat våra liv på så många sätt <3

Elise 2,5 år
I 9 månader hade vi försökt bli gravida lite drygt. Faktum är att vi 1 månad innan vi fick veta att vi var gravida gick för att se så att allting fungerade. 9 månader är en lång tid när man försöker bli gravid och under de här månaderna hade vi helt enkelt bara lyckats tajma in ägglossningen fel. Den 7 januari 2014 plussade vi.
Med Elise tog vi antagligen 4-5 graviditetstester där alla visade negativt. Vi väntade i vad vi tyckte var en evighet, men jag hann aldrig känna efter innan det sista testet visade ett svagt  plus. Då blev jag skitnervös och förstår inte hur jag kunde vänta en hel dag på att få berätta det för Fredrick. Jag ville då så gärna få överraska honom med en lyxig middag och ett paket där det låg två små strumpor i. Gissa om han blev glad?!

gravid

Julia 1,5 år
Åh, jag minns så väl när jag skulle berätta för mamma att vi skulle ha barn igen. Jag kunde inte hålla mig utan ringde henne på lunchrasten ett par timmar efter att vi fick veta det. Jag skämdes så mycket för att ha berättat det för någon i vår familj och fick ringa upp Fredrick och be honom ringa sin mamma snabbt så att de kunde få reda på det samtidigt, haha.
Med Julia kände jag mig svullen. Sådär lite före-mensen ungefär. Ja, men lönnfet helt enkelt! Eftersom även hon var mer än efterlängtad så testade jag mig rätt så snabbt. Efter att vi börjat försöka igen så tog det 2 månader lite drygt innan vi blev gravida igen. Först hade vi den där P-Tracker appen – så heter den va? Men efter ett par veckor började vi gå efter NaturalCycles och då tog det fart direkt! Det skiljde 2 veckor mellan de olika apparna och ägglossning, så NC passade oss bättre helt enkelt.

gravid

Emilia 6 veckor
Vi måste ha haft det väldigt härligt under slutet av semestern, för det var också då hon blev till. I mitten av augusti – bara någon/några veckor efter att vi mös till det – kände jag bara att nu är jag gravid igen.
Konstigt nog kändes det nästan lite pinsamt att berätta för alla att vi skulle ha barn IGEN. Tänk om folk skulle tycka att jag var någon babymachine och att vi behövde skaffa oss en hobby eller mer kunskap i blommor och bin. Våra familjer bara skrattade – de tyckte vi var galna. Men det var inget nytt 🙂
Jag vet inte varför jag kände så – kanske blev jag lite nervös inför vad som komma skulle? Till slut valde jag att lyssna mer på de som hade 3 barn eller fler – för de sa alla att det skulle bli fantastiskt. Vad rätt de hade!
Och precis som med Elise och Julia så spenderade jag de första veckorna i soffan och sängen – den där tröttheten är ju alldeles galen egentligen. Jag kunde nästan somna ståendes!

gravid

Hur fick ni veta att ni var gravida? Har ni någon rolig historia att berätta om kanske? 🙂

Kram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Första graviditeten har ingen rolig historia, men med nummer två som inte va de minsta planerad kände jag helt plötsligt en dag att jag va vansinnigt sugen på chokladpudding (det blev jag med ettan med). Och de va knappt så jag behövde göra ett test. Visste direkt vad det handlade om 😉

  2. Johanna

    Inga roliga historier här… men känner såååå igen det där med att det är pinsamt att berätta att man är gravid igen för tredje gången, väldigt nära inpå de andra gångerna. Och många har verkligen reagerat som att man är galen. Men jag tycker verkligen att det är bättre att köra på. 🙂