11 tips om ni ska bila med barn i sommar. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

11 tips om ni ska bila med barn i sommar.

Har vi några som ska bila med barn här i sommar?

Vi körde runt 400 mil med barnen förra året – och båda betedde sig 99,9% av tiden som ljus där i bilen. Jag var otroligt nervös innan för hur det skulle gå, men med lite fantasi och underhållning så funkade det riktigt bra och i år gör vi som ni vet om det en gång till 🙂

Här kommer mina absolut bästa tips för att få en lyckad bilsemester!

 1. Egen resväska. Tjejerna hade sedan tidigare varsin ryggsäck – Elise en i röd och Julia en i rosa. Dagarna innan vi skulle åka gick jag in på TGR (eller Flying Tiger som det heter idag) och köpte på mig små pennor, block, leksaker och sedan ett par tablettaskar med torkad frukt. Allt detta slog jag in i små paket och la ner i väskorna. Sedan gömde jag undan dem till dagen D. När barnet börja tröttna på att sitta still fick de öppna ett paket. Det underhöll dem ett tag till tills det var dags att stanna! 🙂
 2. Filmer. Ja, den där iPaden har många gånger gjort nytta här hemma och under bilresor har den varit guld värd. Förra sommaren använde bara Elise den och detta året har de med sig varsin som de kan sitta och pilla med. Se till att ladda ner några barnvänliga spel innan resan och fyll på med filmer som de tycker om.
 3. DVD-spelare. För ett par veckor sedan kom Fredricks bror med hans barns gamla dvd-spelare. Ni vet de där som kräver en fysisk skiva (även om just den här sorten även funkar med minneskort) som man stoppar i? Han hade två stycken med fodral som man kan fästa på nackstödet framför. Dessutom kom han för ett tag sedan även med en bunt dvd-skivor – perfekt ju!
 4. Förbered er på att ta många stopp. Det kan även vara skönt som förälder att sträcka på benen och få röra på sig lite. Försök stanna till vid en McDonalds, Burger King eller liknande – de brukar ha lagom stora lekplatser för barnen att trötta ut sig på 🙂 Ta er tid till att pausa och passa på att både äta och leka för att göra av med lite energi.
 5. Glöm inte solskydden! Vi stannade till på en mack förra året för att köpa ett par till barnen. Sånt som man kanske vanligtvis inte tänker på 🙂
 6. Bricka att rita på. Jag såg ett tips någonstans på att man ställt en frukostbricka framför barnet som han/hon kunde äta och rita på. Perfekt litet bord! 🙂 Det ska vi ta med i år!
 7. Ta med snacks och glöm inte vattnet! Ta med frukt, ris- eller majskakor, kex, bär, godis – och något att dricka!
 8. Ta allt som det kommer. Planerar du allt så är risken att du blir stressad. Ska ni bila långt? Boka inga hotell i förväg (förutom slutdestinationen då såklart) – i Tyskland tex så finns det rum att hyra varannan meter känns det som. Vi hade otur någon gång och hittade inget ledigt på ett par mil, men till slut fick även vi sovit 🙂 I år har vi bokat första natten för att vi kommer fram såpass sent med båten – annars tar vi det som det kommer beroende på hur långt vi hinner. Det är väldigt idylliskt att komma ifrån motorvägen och ut på de mindre vägarna för att övernatta där!
 9. Planera sitt-situationen i bilen. Det kan vara kul för barnen med lite föräldraunderhållning ibland. Och om något barn blir uttråkat så kan det vara bra om någon kan rodda på ett säkert sätt. Kanske 1 förälder fram och en bak är en bra idé?
 10. Åksjuka barn? Elise kräktes 2 gånger förra året och har kräkts en gång sedan dess här hemma under bilkörning. Såg häromveckan det här fantastiska överdraget för er med åksjuka barn. Ett överdrag som man fäster på bilstolen och skulle det spillas/kräkas så är det bara att dra av det, tvätta och sätta dit igen. Funkar på Britax, men känns som om det nästan skulle kunna fungera på fler än så 🙂
 11. Tänk på värmen. I en bil krävs sällan mycket kläder. Klä barnen så som du klär dig själv och tänk på att det kan bli riktigt varmt i en bil.

Har du fler tips att dela med dig av? Kommentera gärna! 

Kram.

bila med barn

bila med barn

Vår bilbarnstol är från Axkid och heter Axkid Minikid. Just nu finns den hos Jollyroom för ett bra pris inkl ISO-fix och babyskydd. Här kan ni läsa min recension! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons