Göteborgsmamman

16 anledningar till varför man ska gifta sig.

Hej turturduvor!

Jag är nu en väldigt gift kvinna och snart även på pappret. Så vad passar inte bättre då än en lista på vad som är bra och kanske mindre bra med att ha hittat sin själsfrände? 😉 Vad är det man säger – inget ont som inte för något gott med sig? Höhö. <3

 1. Du har någon att komma hem till. Jag gillar inte att vara ensam och nu slipper jag ju det! Men man får heller inte glömma av den berömda egentiden  – att få sakna någon är också härligt ibland! 🙂
 2. Ni kan dela minnen. Och prata om dem i många, många år framöver.
 3. Det finns någon annan än hunden att skylla på. ”Spår i toaletten? Jaha, nej, det måste vara Fredrick.”
 4. Kanske kommer ni bilda familj? En underbar känsla på många sätt, även om kärleken ni har till varandra också räcker milslångt. <3
 5. Ni kan internskämta så att ingen förstår. Om jag säger ordet ’kordord’ så är det bara Fredrick som förstår. I hela världen – och ingen skulle kunna komma på vad vi menar.
 6. Du har någon att vara brutalt ärlig med. Från att få veta att din andedräkt stinker till att du kanske borde ha på dig någonting annat – alla kort på bordet!
 7. Någon att ventilera med. Någon som bara säger ja, nej och nickar utan att egentligen lyssna alls.
 8. Din själsfrände vet oftast att nej betyder ja och tvärtom. När du inte kan säga nej så kan säkert han/hon hjälpa dig på traven.
 9. Du har någon som kan göra svåra val lätta. Nej mamma, den fula vasen vill vi INTE ha.
 10. Dubbelt upp i shopping. För att hans/hennes pengar är dina pengar.
 11. Någon att låna kläder av. Finns det något bättre än stora pojkvänskläder?
 12. Sängen blir trång. Supermysigt i början, men sen kanske det är dags att skaffa något större än en 90-säng? Och två täcken. Alltid två täcken.
 13. Godispåsen försvinner spårlöst. Och även kakorna, den sista mjölken och toalettpappret.
 14. Du behöver bara städa halva hemmet. För det är så par gör – deeelar på allt.
 15. Ni är två som kan vela om vad ni ska äta till middag. Bara det gör det värt att hitta någon!
 16. Någon att älska i nöd och lust. Den känslan önskar jag även min värsta fiende. Den känslan hoppas jag verkligen att alla får känna någon gång. Den där konstant nykära känslan som finns där när man tänker på hur man träffades, när man får berätta om sitt bröllop eller när man bestämmer att kyssas för ingenting. Den där kärleken. Den älskade kärleken.

Vad tycker du är det bästa med att ha någon som finns där i vått och torrt? Kanske har du en mamma, pappa, vän eller själsfrände som du bara känner att du kan dela allt med. Jag hoppas verkligen du har det – det är ren magi att få dela allt med någon du älskar högt och lågt.

Kram.

gifta

Varför ska man gifta sig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.