Checklista inför förskolestart. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Checklista inför förskolestart.

Inlägget är i samarbete med Jollyroom och innehåller adlinks.

Vad behöver barnet på förskolan egentligen?

Nästa vecka börjar Elise förskolan igen och i mitten av september så är det Julias tur. Jag tror verkligen att Julia kommer älska att springa runt med de andra barnen och att hon kommer trivas som fisken i vattnet precis som sin storasyster.

Men så kommer man till det där som måste fixas innan. För någon som skolar in för första gången så kan det vara svårt att veta vad som behöver inhandlas och vad som kommer behövas under både regniga och soliga dagar. Rookie som jag är (höhö) så har jag skrivit ner en liten checklista till vad barnen kan tänkas behöva nu när de börjar förskolan.
Just nu har Jollyroom en kampanj som heter Back to School och där det finns allt från kläder till skor till bilbarnstolar till vagnar till inredning – allt till schyssta priser! Tips, tips 🙂

Fyll gärna på om ni har något mer att tipsa om! Och kom ihåg att märka allt, allt, allt.

 1. Ett eller två extra set av vardagskläder.Tröja, t-shirt, byxor, leggings, strumpor, underkläder. Många förskolor vill att man undviker hoodies för kvävningsrisk om de skulle fastna i luvan någonstans. Även bodys med knäppe bad vår förskola oss att undvika. Anledningen till det är nämligen att man kommit fram till att det tär otroligt mycket på lederna i händerna att knäppa knappar hela tiden.
 2. Regnkläder. Vi har både tvådelade regnkläder och en regnoverall till Elise på dagis, men den som används mest är absolut overallen. Jag tycker själv att det är så förbaskat enkelt och skönt att bara behöva dra på ett plagg och gissar på att förskolelärarna tycker samma sak 🙂
 3. Stövlar. Vi använder ett par regnstövlar från Kavat till Elise och ett par från Nordbjörn till Julia – de funkar verkligen super båda två! Till vintern siktar vi på de här med ull på insidan.
 4. Vinteroverall. Det finns ett par overaller att välja bland, men att köpa en som har avtagbart foder är ett hett tips från mig. Ull värmer nämligen även om det blivit blött och med avtagbart ull så kan overallen användas både snöiga, kalla och blöta dagar vilket innebär större delen av året.Den här overallen från Geggamoja är annars otroligt prisvärd för sin funktion.
 5. Vantar, baklava och mössor i dubbel uppsättning. Välj ett par vantar med ullfoder! Ull värmer som sagt även om det blivit blött och med ett par vantar med invändig bomull och ett vattenavvisande ytmaterial som samtidigt är vindtätt rekommenderas. Och hellre baklava än halsduk eftersom en halsduk är mer benägen att fastna i saker och därmed utgöra fara för barnet.
 6. Fleece. Fleecetröjor är ett magiskt plagg under vintern. Vi kommer använda en tjockare variant från Isbjörn of Sweden i år som har en fantastisk ventilation och en mjuk och härlig insida. Samma jacka är nu även på kampanj!
 7. Underställ. Ett underställ leder bort fukt. Polyester passar barnen som rör sig mycket och ett i ull är bättre för den som sitter still. Finns i både onepiece och tvådelat.
 8. Extra nappar.
 9. Örngott
 10. Filt.
 11. Blöjor/extra underkläder.
 12. Vattenflaska.

Kom ihåg att när huden är varm så är blodådrorna utvidgade och ger blodet plats att strömma fritt. Det är viktigt för att blodet ska kunna sköta sin uppgift och göra sig av med avfallsämnen som tex inflammationsämnen. Ett varmt barn = ett barn mindre benäget att bli sjukt! 🙂

Jag tjatar mycket om ull, men materialet är så bra eftersom barn själva inte alltid kan säga till om de är för varma eller kalla och just ull är värmereglerande. Ull innehåller fibrer som sätter luften i rörelse och skapar en anpassad temperatur. En ull som blivit obehandlad kan ta upp fukt och därmed försvinner den från huden när man tex svettas eller blivit blöt.

Det var mina tips för den här gången! Fyll gärna på som sagt 🙂

Kram.

förskolestart förskolestart förskolestart förskolestart förskolestart förskolestartförskolestart förskolestart förskolestart förskolestart

Checklista inför förskolestart! Ovan ser ni pappväskor, klädhängare och fåtölj från Jollyroom (till rabatterade priser just nu!) och paraply från Skip Hop. Just Skip Hop har även precis lanserat nya zoo-väskor lagom till höstens start! Så fina!

 

Inlägget är i samarbete med Jollyroom och innehåller adlinks.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons