Dessa små energiska barn – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Dessa små energiska barn

God morgon!

Jag får ofta kommentaren om att jag får det att verka så lätt att ha 3 småbarn. Till alla er som vet med er att den kommentaren kommit från just er: ni skulle varit med här imorse. Någon som sett Sharknado? Det finns 5 stycken – vilket är helt sjukt, men exakt sådär galen som just den filmen är har morgonen varit idag.

  • Elise behöver kissa – hon sliter av sig alla kläderna och springer mot pottan. Allt i – puh! Hon ska tömma den – kisset hamnar överallt förutom i toaletten. Jag torkar och tvättar.
  • Julia ser storasyster och knäpper upp sin egna blöja. Hon kan springa runt sådär ett tag tycker jag – tills hon kissar på golvet. Jag torkar och tvättar.
  • Emilia behöver ammas. Samtidigt som Elise vill ha frukost i samma sekund och Julia ramlar över gåvagnen. Vad fasen gör den ens framme? Elise kommer springandes med en banan. Hon gillar inte ens banan.
  • Emilia gråter i min famn, jag försöker skala bananen samtidigt som jag plockar upp Julia.
  • – “Mamma, banpjogjam!” – “Jag ska snart sätta på det Elise, Emilia vill bara äta lite” svarar jag med en bebisigel vid bröstet. – “Mamma, banpjogjam!” -“Snart Elise. Vänta lite.” -“MAMMA!! BANPJOGJAAAAAAM!!!!” Jag går upp ammandes, letar fram kontrollen och sätter på det jäkla barnprogrammet. -“Så!” säger jag med ett påklistrat leende.
  • -“Mamma, Olof!” säger Elise och ler mot mig. Olof. Från Frost. Såklart. Hon vill ju ha nya trosor. De gamla försvann i samma veva när hon hällde kisset utanför. Jag hämtar nya innan jag fyller upp ett glas med vatten till Julia som står och hoppar vid diskbänken.

Så nu sitter jag här. Lite svagt trött efter en småhektisk morgon, men lika glad för det. För ett tag sedan försökte jag göra planer och strukturera dagarna här hemma – men det är verkligen lönlöst. Så dagens tips blir: ta allt som det kommer – livet blir lättare med barn då 🙂

Igår hade vi det väldigt trevligt hos några vänner så jag tänkte bjuda på lite bilder från vår grillkväll. Tack snälla Josefin och Rickard – ni är underbara på alla sätt! (och väldigt tålmodiga när Julia lekte rövare hemma hos er. Ett tag gick hon liksom omkring med en kaktus som de knappt visste att de hade? Vad är det med den ungen? Är det inte kaktusar så knaprar hon stearin från ett upphittat ljus. Vart ska det här sluta? Haha. När hon tröttnade på kaktusen kom hon ut med den och räckte över den till Rickard. Denna lilla unge alltså.)

Ha en fin dag hörrni! Jag tror jag behöver en kaffe.

Kram. <3

energiska barn energiska barn energiska barn flower grill energiska barn energiska barn energiska barn energiska barn kanelbulle energiska barn

Tokiga unge <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons