Klocka med GPS till barn! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Klocka med GPS till barn!

I samarbete med Jollyroom.

Hallå där – köp blåbär!

Haha, sa ni så när ni var små? Vi sprang runt så hemma och ropade det högt till de stora barnen som hängde vid kyrkan hemma innan vi smet runt husknuten och skrattade tills vi kiknade. -“Hallå där! Köp blåbär” och så sprang vi. Snabbt, snabbt för att de inte skulle komma efter oss på deras mopeder. Som om de ens skulle orka jaga oss för en sån sak? Haha.

Men nu till något annat än bär. När vi låg på stranden i Garda så kom vi in på ett viktigare samtalsämne. Vi började prata om stora folkmängder och hur lätt det kan vara att komma bort i myllret. För barn som inte syns ovanför frysdiskar, som kan försvinna in mellan kläder eller som helt enkelt ser något mer intressant en bit bort, så kan det gå otroligt snabbt om man så för bara en hundradels sekund tittar bort. Det är verkligen en av mina största mardrömmar och jag fasar för att något sånt skulle hända. Jag är verkligen som en hök när det kommer till barnen och när vi är ute på stan vill jag ha dem så nära som möjligt – helst inom räckvidd om jag behöver dra dem till mig.
Mamma var i en mataffär med mig i England när jag var liten – och då snackar vi inte ICA Hemma utan i en stooor mataffär. Jag smet runt hörnet och vips så kunde hon inte se mig längre. Hur historien gick sen vet jag inte, men hon hittade mig ju uppenbarligen igen iallafall som tur var.
Vi låg i Garda och pratade om olika scenarion och det knöt sig i magen på mig. Vad kan man göra för att vara på den säkra sidan egentligen?

Väl på hotellet så kom jag på att min vän Emma skrivit om en GPS-klocka som hennes son har på sig när de är ute ibland, så jag bestämde mig för att skaffa en likadan. Elise blev superglad över att få en rosa egen klocka, en North 13.5.
Med klockan kan du:

  • Se vart ditt barn befinner sig via en app med karta
  • Hålla kontakt på vägen till och från skola/förskola/vänner/aktiviteter
  • Tack vare GPS-signaler är räckvidden obegränsad
  • Ringa till klockan eller ringa upp något av de 10 nummer som du sparat från klockan
  • SOS-knappen gör det lätt för ditt barn att ringa ett specifikt larmnummer vid ev nödläge
  • Sätta gränser tack vare Geofence. Då larmar klockan när ditt barn går utanför
  • Få ett sms till din telefon om ditt barn tar av sig klockan eller tappar den

Elise tycker det är superkul att ringa till oss förstås och förstår kanske inte att den ska användas i nödfall än, men det är ju inte så konstigt med en sån rolig pryl! 🙂
Jag känner dock att funktionen jag vill använda i nuläget är den att jag kan se var hon är och att jag kan få ett meddelande om hon rör sig utanför ett markerat område. Jag kommer ju inte lägga mig på latsidan nu direkt, utan fortsätta ha koll (såklart!) – det här är bara en extra säkerhet när vi är ute och rör oss 🙂
Dessutom är klockan fin och får henne att sträcka på sig lite extra – hon är så stolt! 🙂

Kram.

gps gps

I samarbete med Jollyroom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons