17 relationstips till ett långt och lyckligt förhållande! – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

17 relationstips till ett långt och lyckligt förhållande!

Hej på er turturduvor!

Jag har vaknat på ett sådär löjligt kärlekshumör idag och tänkte: varför inte ha en liten lista med relationstips dagen till ära?
Min själsfrände finns i Fredrick och vi är båda tokförälskade i varandra – men vi har också våra knep till att få varandra till att trivas så himla bra i vårt förhållande, såklart.
Här delar jag med mig av våra 17 relationstips till ett långt och lyckligt förhållande 🙂

 1. Var öppna. Kör alltid raka rör. Man måste få berätta vad som tynger en eller om det är något man inte tycker är så himla bra – utan att du eller din partner tar illa vid sig. Det är viktigt att man får säga sitt – för hur ska man annars kunna veta vad som behöver ändras på? Såvida ingen av er kan läsa tankar på riktigt.
 2. Ärlighet varar längst. Så är det bara. Varför ha hemligheter för den som står dig närmst? Ni ska ju kunna prata om allt.
 3. Tillåtande. Bara för att ni är tillsammans behöver ni inte sitta ihop. Jag och Fredrick älskar att hitta på saker ihop. Vi är nästan lite töntiga som ska vara tillsammans hela tiden – men vi gillar det. Vi trivs i varandras sällskap (och tur är väl det, haha), men ibland måste man få chansen att sakna varandra lite. Man måste få chansen till att bara vara ensam utan att ha någon speciell anledning till det. Var inte bitter för tiden ni är ifrån varandra – ta vara på tillfället när ni får träffa varandra igen.
 4. Lämna ingen tid åt svartsjuka. Att vara svartsjuk/avundsjuk på någon är ingen sexig egenskap. Ni ska kunna möta 100 exflickvänner/expojkvänner utan att det ska röra er i ryggen. Det finns en eller flera anledningar till att de gjort slut och du är din partners mittpunkt nu. Istället för att tänka på vad som hänt förr så tycker jag du kan sträcka på dig och tänka på hur vacker DU är och tänka på kärleken som blomstrar mellan er. Ge exet en komplimang och visa att du har självförtroende – en mycket sexigare egenskap!
 5. Gräm dig inte över saker. Känner du att något tynger dig? Att ni kanske har något otalt? Ta upp det med en gång! Ingen – speciellt inte killar – kan läsa tankar så varför ska du ödsla tid på att försöka få någon att göra det? Få det löst direkt och släpp det sen – släpp det alltid sen.
 6. Ha kul! Våga skratta, busa, tönta er och internskämta. Våga ha kul i förhållandet! Puttas, bråka, kittlas eller fjanta er framför butiksbiträdet – för vad är livet utan skoj egentligen?
 7. Din partner är din bästa vän. Fredrick är verkligen min bästa, bästa vän och jag är hans. Vi vet allt om varandra och är väldigt noga med att fortsätta hålla det så. Med en vänskaplig grund så tror jag på att kärleken blir som grädden på moset – vi har en stabil pelare att stå på.
 8. Närhet. Vi tjejer har ett rykte att vara väldigt behövande, men vet ni vad? Det är killar också. Killarna behöver minst lika många pussar och kramar som vi (enligt forskning) så varför inte ge ett nyp i rumpan eller en puss på kinden när ni möter varandra i hallen? Allt behöver inte alltid handla om sex – ibland kan bara det där lilla vardagsmyset vara nog.
 9. Acceptera varandra. På kvällarna är jag dödstrött och det vet Fredrick. Jag vill liksom bara vara och han är så fin med att respektera det. Han vet att jag jobbar hårt på dagarna och eftersom jag vet att han gör desamma så är jag den sista som skulle kräva att han skulle göra massa sysslor när han kommer hem från jobbet. På kvällarna låter vi bara varandra göra det man vill och vi ser det inte som att barnen ska ‘lämnas över’ när han kommer hem utan delar på det som behöver göras. Jag tror det är viktigt att sätta sig in i den andras sits och tänka “Hur hade jag själv velat bli behandlad här?”.
 10. Uppfyll varandras drömmar. Vi har alla något vi drömmer om. Fredrick vill tex bli bättre i cykling och jag vill komma i form igen – så vi ser till att göra rum för de här drömmarna.
 11. Visa tillit. Du. måste. lita. på. din. partner. Jag litar på Fredrick till 110% och han vet att han kan lita på mig. Jag vet att han aldrig skulle göra något för att medvetet såra mig eller barnen och därför skulle jag utan minsta tvekan kunna lägga mitt liv i hans händer. Under förlossningen kände jag ett sånt lugn just pga att jag visste att hur borta jag än var – så visste han vad jag ville. Jag vet att jag kan räkna och lita på honom i ur och skur och det är för mig en av de viktigaste sakerna i vårt förhållande. Hade jag inte kunnat lita på honom så hade vi inte heller kunnat vara tillsammans – då hade jag blivit tokig!
 12. Båda betyder lika mycket. Här är en viktig punkt – om inte den viktigaste. Man måste se varandra jämställda. Man måste se varandra på samma nivå och att båda är lika mycket värda. Det låter konstigt, men det är inte så i alla förhållanden. Ni måste båda få säga det ni vill säga och veta att er tid betyder lika mycket. Punkt.
 13. Våga bråka och bryta ut i tårar. Vi har våra dispyter där vi kan kalla varandra det ena och det andra, sen går vi åt varsitt håll, låter varandra vara så länge det behövs innan vi kramas och pratar sansat om vad det nu än må ha varit. Att uttrycka känslor är så mänskligt och inget man behöver hålla inom sig.
 14. Ni behöver inte dela på allt. Fredrick lagar inte mat – någonsin. Det gör jag – för att jag gillar det. Samma med städningen – han städar inte. Men gud, vad säger hon? Städar han inte? Eller lagar mat? Nej, det gör han inte. Han gör otroligt mycket annat som jag själv gärna avstår från. Som att tvätta bilen, laga saker, tanka, bestämma film vi ska se, handla när det krisar etc – och det är det här som är grunden i vårt förhållande: vi delar inte på allt och det är så förbaskat skönt. Häromdagen bad jag Fredrick tvätta. Det vita blev grått och jag hittade Julias kofta i torktumlaren – ungefär 5 storlekar för liten. Så ofta tvättar han.
 15. Livet är en bergochdalbana. Om ni hela tiden tror att allt måste vara perfekt så har ni ett problem – för vad händer då när vinden vänder? När de rosa molnen plötsligt blir mörka? Det är viktigt att man förstår att livet går upp och ner – vem man än är. Det finns uppsägningar, dödsfall, ekonomiska kriser, bostadsproblem och PMS – men i nöden prövas vännen. Det är i de här situationerna som man måste hålla om varandra hårt och tillsammans lösa det som sker.
 16. Sluta aldrig överraska. Laga mat, tänd lite ljus, ordna barnvakt, gå ut och ät, gå på bio, boka en weekend, överraskningsfest, köp nya underkläder, köp en present, plocka blommor, håll handen, kyss varandra öppet på stan, skicka ett sms, skicka blombud, ring för att berätta hur mycket din partner betyder för dig – ÖVERRASKA! Vad kan få din partner att dra lite extra på smilbanden? Fredrick överraskade ju mig med bröllop – han har kört sin livskvot kan man säga, haha.
 17. “Haka inte upp dig på småsaker”. Så sa alltid min mamma när jag var liten och det är den sista och även den punkt som jag hoppas etsar sig fast i din hjärna 🙂 Försök att se mycket utifrån och agerar därefter. Fråga hur din partner menar när han/hon säger en viss sak istället för att dra egna slutsatser. Ibland kan saker komma ut fel och meningen var inte alls så som man trodde. När ni pratat färdigt om det så måste du lita på din partner och gå vidare.

Har du några fina relationstips att dela med dig av? 🙂 

Här kan ni också läsa om när Fredrick överraskade mig med ett bröllop på stranden i Italien – den absolut bästa dagen i mitt liv!

Kram.

relationstips

17 relationstips till ett långt och lyckligt förhållande!
relationstips relationstips relationstips 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Sanna

  Verkligen ett oerhört bra inlägg, återigen, Malin 🙂
  Just att inte dela på allting tycker jag är en svår sak. Ibland känner en att ens egna sysslor är mer frekventa, eller kanske mer jobbiga. Hos oss försöker vi att dela upp det så mycket iv kan, men det viktigaste för mig är i alla fall att en respekterar varandra sysslor och göromål. Att om jag städar (vilket jag ofta gör för att jag tycker att det ska göras på ett visst sätt…) så vill jag att han respekterar att jag har städat och därmed plockar undan efter sig, inte slänger grejer på golvet m.m. Och om han tvättar mina kläder så lägger jag in dem i min garderob om inget annat har blivit överenskommet. Det är en balansgång och vi har haft vår beskärda del av skrik och gap för att jag inte tkr att han hjälper till, men han gör ju så mkt annat. Och det vet jag. Han gör kaffe på sängen till mig varje helg. Han tar ut mig på dejt och/eller utflykt. Han vet när jag mår dåligt, han känner det liksom, och tar mig alltid i sin famn. Vissa kanske inte tycker att det “väger upp” mot att jag städar 3-4ggr per vecka, men för mig gör det det. Att veta att jag alltid har en stor, varm kram att komma hem till är så mycket mer värt än att han hade varit ngn som inte brydde sig så urbota mycket som han faktiskt gör.

  Ett förhållande, äktenskap och samboliv är en kompromiss. En kompromiss där en ger och tar. Nu har vi valt att leva med varandra, vilket gör att han får dras med mina laster och brister, och jag med hans. I utbyte får vi något som väger 100 gånger mer av varandra – kärlek, omtänksamhet, världens bästa vän och ett liv tillsammans. Jag skulle inte byta ut det för allt i världen 🙂

  1. goteborgsmamman
   Malin Stensson

   Åh, jag blir alldeles varm i hjärtat. Du skriver så vackert och med så mycket inlevelse att jag blir rörd. Heja bra förhållanden! Stor kram till dig och tack för dina fina ord <3

Annons