Min morgonrutin & gårdagens efterkontroll. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Min morgonrutin & gårdagens efterkontroll.

Good morning sunshines!

Alldeles strax ska jag väcka resten av familjen, men just i detta nu sitter jag och smuttar på min kaffe i ett alldeles tyst kök.
Varje morgon – innan frukost – tar jag en hemmagjord ingefärsshot och en kopp kaffe för att börja dagen. Det håller mig frisk och gör mig lite piggare en tidig morgon som den här 🙂
Ibland slänger jag in lite jobb också, men den här förmiddagen blir det en semestermorgon. Vi ska nämligen köra Fredrick till Borås och sen åker jag och tjejerna vidare mot min farmor för att mysa lite denna fredag. För Elise, Julia, Emilia och mig så väntar en tjejhelg medan pappa kör Cykelvasan. Tanken var att vi skulle cyklat båda två, men jag känner mig helt enkelt inte redo och ställde därför in det lite i sista minuten. Jag satsar på nästa år istället och håller tummarna för Fredrick 🙂

På tal om träning; barnmorskebesöket igår gick jättebra och det firades – som ni kanske såg – med en joggingtur. SÅ HÄRLIGT!
Före gynundersökningen igår så sa min barnmorska att jag skulle vänta med joggandet, men när jag väl fått allt där nere undersökt och jag hade fått testa att knipa så kunde jag börja lite lugnt. Allt knipande de senaste veckorna har alltså lönat sig! Det kändes skönt. Anledningen till att man säger att man kan få ett ‘ok’ av barnmorskorna att börja träna/jogga lite lätt är för att de vill se så att inget hänger för långt ner (ex livmoder, urinblåsa etc – detta kallas framfall och är väldigt vanligt i mer eller mindre utsträckning) och att man kan hålla tätt. Känner du dig okej i övrigt så kan man absolut börja lite försiktigt men man måste vara försiktig med magmusklerna. Börja försiktigt och var ihärdig med de små-små övningarna som först stärker upp de inre magmusklerna – för att sedan ge er på de större på utsidan.
Jag har kört knipövningar varje kväll sedan många veckor tillbaka och tänk om jag inte gjort det – då hade jag kanske inte fått tränat igår. Var ihärdiga!

Efter barnmorskan åt vi lunch på stan, fikade, hämtade Elise och avslutade dagen hemma hos Fredricks föräldrar. En härlig dag!

Nu vaknar Emilia! Ha en härlig dag mina kära och njut av fredagen!

Kram.

morgonrutin morgonrutin morgonrutin morgonrutin  morgonrutin

Jag älskar min morgonrutin! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Jag startar alltid min morgon med en kopp kaffe. Det räcker gott och väl. Men nu blir det kostschema från och med måndag så då blir det havregrynsgröt och kokt ägg till morgonkaffet.

    Mina döttrars pappa (min än så länge make) kör öppet spår idag. Han startade 12.50 så jag hoppas på samtal om några timmar om att han har gått i mål. Han är ju totalt otränad, bara rycktes med på jobbet liksom. Så det är ju grymt av honom!

    Hoppas det går bra för sin fästman också!

Annons