3,5 mån: bajs och tandsprickning. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

3,5 mån: bajs och tandsprickning.

God morgon lovies!

Hur mår ni? Har ni sovit gott? Det hoppas jag!
Allt är så mysigt med barn ska ni veta. Bajsblöjor, utbrotten i mataffären när man säger nej till godis, klädavtagningen när man precis lyckats få på alla ytterkläderna – ja, allt sånt där som får en att känna att man lever. Sen finns det en sak som inte alls är så mysig och det är när tänderna växer fram.

Emilia är nu 3,5 månad lite drygt och hennes tänder är påväg. Elise fick sin första när hon var 5 månader, Julia när hon var 3 månader och nu Emilia. Hon är ledsen hela tiden på grund av denna tandsprickning.
På förmiddagen är det helt okej – då är allt en solskenssaga och hon är glad som vanligt – men med dessa tänder så kommer även en hel del bajs. Så när kvällen kommer är hon alldeles röd och sårig – hur mycket vi än smörjer! Då blir hon ledsen och otröstlig. Det är som ett ekorrehjul och nu känner jag att de här små vita plupparna gärna får komma fram ordentligt – det är jobbigt att se henne så ledsen 🙁
Har ni några supertips på hur man kan få henne att ha mindre ont i mun och på rumpan? Vi smörjer med zinksalva, men jag tycker inte det hjälper. Åååh, stackars lilla tjej!

Om en stund ska Elise till dagis och idag ska jag äntligen få hämta min(a) ring(ar)! Fattar ni hur nyfiken jag är? Jag ska lägga upp bilder så fort jag har dem i och på min hand!

Ha en underbar dag mina kära.

Kram.

tandsprickning tandsprickning tandsprickning

Stackars lilla snuttan! Denna tandsprickning alltså! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nettan

  Hej!
  Min son är nu 20 år men jag använde alltid inotyolsalva. Den bästa som finns. Den fungerar väldigt bra.

 2. Lisa från Skåne

  Finns inget bättre än Inotyolsalvan är lite kladdig men lägger sig som en hinna över det röda och oftast behöver man inte smörja mer än en gång på dagen om det inte är mycket bajs.
  Kram och hoppas det blir bättre.

 3. maria

  Hej!
  Jag använde alltid Inotyolsalva till mina, den lägger sig som en hinna o kisset svider då inte på den röda lilla stjärten
  Hoppas att tänderna tittar fram snart så hon blir gladare igen
  Kram Maria i Skåne

Annons