Göteborgsmamman

10 tips för att undvika bråk i din relation.

Hej vackra ni.

Jag och Fredrick bråkar sällan – det är faktiskt en av de grejerna ingen av oss vill lägga energi på och det är ju också så himla tråkigt att bråka. Vi tänker oftast rätt lika, men självklart kan vi ha olika åsikter och bli irriterade på vad den andre gör eller inte gör. Då tar vi varsitt djupt andetag och backar ett tag. Är det verkligen värt att bråka om?
Här listar jag 10 tips på hur du kan undvika bråk i din relation och få tid över till att göra roligare saker.

 1. Säg direkt vad som är fel. Som jag har sagt innan – ingen kan läsa tankar och säger man det med en gång så får man det löst snabbare.
 2. Sura inte över något din partner inte vet. Varför har han/hon inte tagit upp sin tröja från golvet? Varför har han/hon som varit hemma hela dagen, inte diskat? Varför har han/hon inte handlat? Fråga istället för att vänta på en förklaring – den kanske aldrig kommer annars.
 3. Det är okej att somna ovänner. Ibland kan det behövas för att man ska få sova på saken och för att inse att det kanske inte var så stort som det var kvällen innan.
 4. Är det värt att bråka om? Få saker är värda skrik och gormande – kan ni inte prata om det istället?
 5. Man får bråka. Det kan vara skönt att lufta lite – men det handlar hur man gör det. Ta det lugnt och prata om det när ni båda känner er redo.
 6. Kommer det att spela någon roll om 100 år? Så sa alltid mamma till mig och det har hållit mig borta från många konflikter. Är det värt att ge sig in i en diskussion eller spelar det egentligen ingen roll?
 7. Se det utifrån. Ibland blir saker så otroligt små då. Om det hade hänt din vän – hade du tyckt att han/hon skulle bry sig då?
 8. Vad händer om det hade varit tvärtom? Försök sätt dig in i den andras personens kläder.
 9. Försök dela upp sysslor efter vad ni själva tycker om att göra. Man måste inte dela på sysslorna hemma. Gör ni sånt som ni tycker är helt okej eller kanske till och med roligt att göra så är risken för bråk mindre och risken för lycka högre 🙂
 10. Uppmuntra din partner. Uppmuntra honom/henne att göra saker han/hon tycker om. Alla behöver lite egentid och risken för bråk för att man klättrar på varandra blir mindre då.

Har du några bra tips för att undvika bråk? 🙂 Dela gärna med er! 

Kram.

relation roses roses

Vad har du för tips för att undvika bråk i din relation? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Christer

  Det är väldigt bra tips , har även ett bra tips till att alltid prata mycket om saker och ting, kanske ta en promenad och bara renas dagens luft , varför var man irriterad mm