Göteborgsmamman

Hemmaträning – fantastiska övningar utan redskap!

Varning för grymma övningar för hemmaträning!

Hej på er. Det var så himla härlig respons när jag frågade er på Instagram om ni ville ha ett par härliga övningar för hemmaträning. Och er önskan är min lag – det var bara till att börja fota! 🙂

Emma är en helt otroligt grym tränare som håller till på Aktivitus här i Göteborg. Hon är himla kunnig och har hjälpt mig lägga fram ett inlägg som passar min hyfsat nyförlösta kropp, haha. Jag får träningsvärk efter VARJE pass – då känner man verkligen att det tar som det ska.

De här övningarna passar alla, men mitt tips till er som precis fött barn är att lägga mycket fokus på bäckenbottenträning i första hand – det är så himla viktigt och en av grundpelarna till en stark kropp i framtiden 🙂
Övningarna kör du 3 x 10 repetitioner av och sen kan du med fördel stretcha lite skönt efter varje pass – det är bara skönt!

Utfall. Stå med fötterna ihop och fäll fram ett ben i taget. Kasta dig inte fram, utan se till att du har kontroll för varje utfall du gör.

Benböj. Stå med benen brett isär och gå ner tills benen visar 90 grader. Upp igen och direkt ner.

Rodd. Använd ett gummiband. Jag köpte det här på Flying Tiger för typ 20-30:- – så himla bra! Dra armarna bakåt och känn att skulderbladen går ihop.

Rumplyft. Dra in naveln mot ryggen och tippa bäckenet uppåt. Lyft rumpan och sparka ut med ett ben i taget. Ner, upp och sparka med det andra benet.

Plankan. Den traditionella plankan. Se hur länge du kan stå och stå längre nästa gång! Den här övningen tränar så många olika muskler och är guld värd!

Sidolyft. Börja med häften mot golvet, lyft, vinkla upp bröstet och upp med armen i luften. Ner igen. Vill du så kan du istället för att vinkla upp armen lyfta ett ben. Det blir då: lyft höften, upp med benet, ner med benet och ner med höften igen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.