Morotscupcakes och Frostkalas. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Morotscupcakes och Frostkalas.

God morgon! Recept på morotscupcakes!

Jösses, vad tjejerna sovit som stockar inatt, haha. Jag vaknade av att Emilia rullat över till mage och bara låg och skrattade. När hon fick se att jag var vaken började hon sprattla och skrattade ännu mer. Gullhöna!
När jag var uppe och bytte blöja med henne så vaknade de andra tjejerna och Julia var snabb med att springa in och hoppa i pappas säng. Gooood morgon, säger jag bara! Morotscupcakes!

Igår var det Frostkalas här hemma och det blev verkligen lyckat. Elise har sovit med alla möjliga presenter inatt och Julia har haft ett stadigt tag om sin Olaf och Elsa som hon snott av storasyster. Nu är allt godis nedpackat och redo att åka med Fredrick till jobbet imorgon. Ballongerna låter vi hänga uppe ett tag till och den stora Olaf och trean i helium får pressas upp i taket ett tag till. De kommer väl ner så småningom, haha.

En sak jag var extra nöjd över igår var mina morotscupcakes – de blev försvinnande goda! Därför delar jag med mig av receptet här 🙂 Ursprungligen kommer det från Leilas morotskaka, men istället för att göra ett stort bakverk blev det många små. Mums!
Det som jag kanske blev mindre nöjd med var att ‘snön’ på ena tårtan skar sig. Jag tror inte mitt tålamod med att låta smöret svalna var bra nog, haha 🙂

Om inte Göteborg bjuder på regn idag så ska vi nog kila iväg på Polisens dag. Det skulle barnen älska och jag brukar ju tjöta om att det inte finns dåliga kläder, höhö …

Ha en fin dag – här kommer receptet för den som kanske vill passa på att söndagsbaka!

Stor kram.

Du behöver:
Kakan: 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 3 tsk bakpulver, 1 1/2 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1/2 tsk malen ingefära, 1 1/2 dl solrosolja, 4 1/2 dl rårivna morötter och en nypa salt.
Glasyren: 120 g mjukt smör, 8 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, skal av 2 lime, 200 g philadelphiaost.

Såhär gör du:
1. Ugnen ska stå på 150 grader. Det låga gradantalet är för att kakan ska vara inne lite längre och bli riktigt mör och go 🙂
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och blandar ihop det med ägg/socker-blandningen.
4. Tillsätt solrosolja och morötterna.
5. Fyll dina formar ungefär 2/3. Den höga bakpulvershalten gör att de jäser rätt mycket och vi vill ju inte att de väller över kanten.
6. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Känn efter med en sticka. Ju mindre formar desto kortare tid. Till en stor kaka räknar man med ca 50-55 min.
Glasyren: Vispa ihop alla ingredienser så att det blir en slät frosting. Jag tillsatte lite blå karamellfärg för att få det lite mer Frostigt 🙂

frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas frostkalas Morotscupcakes      

Pinatan var en riktig hit! Ni skulle sett barnens miner när den gick sönder, haha. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons