Göteborgsmamman

Wellness Wednesday: Älska dig själv!

God morgon mina fina. Dags för Wellness Wednesday! 

För det är precis vad du är – FIN! Inifrån och ut. I en värld full av sociala medier så är det lätt att jämföra sig med varandra och ibland känna att man inte är tillräckligt bra. Varför? Varför låter vi oss själva må så dåligt över att vi inte har samma mage, samma hus, samma jobb eller samma gap mellan benen som någon annan? Wellness wednesday
Men har ni tänkt på att det är få gånger vi ser den otvättade högen i badrummet, de vissna blommorna som skulle slängts för flera dagar sedan eller de mörka påsarna under ögonen för att man fått för lite sömn. För vem vill visa det när det finns så mycket annat fint på Instagram? Det blir ju inte många likes där inte – när det egentligen är just de bilderna som borde få en extra tumme upp. En tumme upp för att DU KAN ta hand om tvätten, för att DU KAN kasta ut de vissna blommorna eller för att DU LEVER LIVET och att de mörka påsarna är ett tecken på att du bara haft lite extra mycket att göra de senaste dagarna. Wellness wednesday
På sociala medier väljer vi ut vad som ska synas – och då är det för mig rätt självklart att det är roligare att lägga upp bilder på en vältränad kropp, snyggt sminkade ögon eller en vacker håruppsättning. Och det är absolut inget fel med det – så länge vi inte tror att det är så alla har det förutom vi själva.

På sociala medier lever det perfekta, men inte alltid verkliga, livet. För var är kärlekshandtagen? Var är mammamagen? Var finns den otränade rumpan? Det är så lätt att få saker att se annorlunda ut på bild och med tiden har vi blivit mer utseendefixerade – kan detta ha med det sociala att göra?
Vi är ju så vackra – varför låta bli att visa det och känna det inom oss själva? Känner vi oss vackra på insidan så blir vi det på utsidan! Tanken är inte att vi ska se likadana ut – tanken är att vi ska vara olika. Tänk vilket tråkig värld det skulle vara om vi alla såg likadana ut – om vi skaffade samma man/fru, fick samma barn och åldrades på samma sätt?

Denna Wellness Wednesday vill jag att du ställer dig framför spegeln och tittar ordentligt på vad du ser. Börja med dina ögon. Vilken färg har de? Är de blå som havet? Gröna som skogen? Eller bruna som kaffet du dricker?
Hur ser dina läppar ut? Är de vackert smala eller härligt fylliga? Wellness wednesday
Din nästa då? Den passar ju just DIG – det är DIN näsa. Tyck om den!
Till sist vill jag att du ler mot dig själv. Le för att du är lycklig, för att du finns och för att du är DU. För att ingen är som dig. Ingen i hela världen – av alla miljarder människor – det är så coolt!
En vän sa alltid: ”alla dagar ovan jord är bra dagar” – och visst stämmer det så bra. För vi lever ju! DU lever! JAG lever! Vi har fått möjligheten till att finnas här på jorden och upptäcka allt som går att upptäcka. Hur grymt är inte det?!
Så sluta fokusera på det negativa och börja lägga energin på det positiva.

Denna Wellness Wednesday tycker jag du ska tillägna DIG. Sträck på dig, le och lev livet. Du är bara värd det bästa, så varför inte börja med att älska dig själv lite extra mycket just idag?

All kärlek till dig. Wellness wednesday

wellness wednesday

Här var jag extra lycklig! Italien är verkligen ursprungslandet för mitt hjärta.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.