5 tips till finare hy. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

5 tips till finare hy.

Hej på er! Finare hy någon?

När jag var i mina tonår tyckte jag att min hy var alldeles usel. Med plitor, knotter och ungdomsfinnar som uppkom då och då försökte jag hitta alla möjliga sätt för att få den sådär flawless som modellernas var på tv. Vad jag då inte visste var att mycket kan vara hormonellt, och när Proactive-reklamen smög sig in på tv-apparaterna beställde jag faktiskt för första (och sista!) dessa skönhetsprodukter från TV-shop.
Produkterna kom hem och jag började i all iver att testa. Efter en vecka kunde jag knappt med att gå till skolan. Min hy var 100 gånger värre och jag hade fått fler finnar än jag någonsin kunnat ana. Produkterna åkte i sopporna och efter 1-2 månader hade rodnaden i ansiktet lagt sig. Tack och lov. finare hy

I tonåren är det så lätt att 1) få dåligt självförtroende 2) inte orka läsa på 3) gå på mycket av den reklam som går på tv.
Nu när man är gammal och vis (höhö) så vill jag passa på att dela med mig av 5 tips som gjort att jag fått den näst intill perfekta hy jag har idag. Och så får man säga – för det ligger så mycket tid och forskning bakom hur jag tar hand om min hy idag, men all tid jag lagt ner och alla tips jag läst har helt klart varit värt det. Hoppas det kan hjälpa någon annan där ute också! 🙂
Då kör vi – 5 tips till bättre hy: finare hy

  1. Drick vatten! Jasså, det gamla tipset, tänker ni kanske – men ja, faktum är som så att fukten kommer inifrån och i det långa loppet kan inte alla krämer i världen påverka hur din hy reagerar på utsidan. Krämer i alla ära och de kan hjälpa dig att gå från torr till normal för en stund, men för att bibehålla och låta huden återfukta sig själv så är det vätska inifrån som gäller. Jag märker direkt när jag druckit för lite – då blir min hy alldeles torr och stram, när den i vanliga fall är elastisk och len. So drink your water! finare hy
  2. Tvätta bort ditt smink och låt dig själv vara sminkfri ibland. Huden behöver syre för att fortsätta vara frisk, balanserad och fräsch. Var därför noga med att ta bort allt vad smink heter innan du går och lägger dig och låt dig själv vara sminkfri ibland. Jag använder faktiskt bara vanlig handtvål när jag tvättar ansiktet och sedan en natt- eller dagkräm på det. Inga speciella vatten hit och dit eller något annat bös – bara vanlig tvål och vatten. Fungerar perfekt och har gjort det i flera, flera år 🙂
  3. Mår magen bra så mår huden bra. Du blir vad du äter säger man ju och äter du bra så kommer det synas hela vägen ut. Tips på bra vitaminer/mineraler är: antioxidanter är din naturliga Q10-kräm och förhindrar tidigt åldrande, c-vitamin är bra för elasticiteten, zink reglerar oljeproduktionen, Omega-3 minskar rynkor, lugnar irriterad hud och gör huden klar och fuktig och fiber gör så att kroppen tar upp den viktiga näringen och gör sig av med det onödiga. Socker är till exempel inte bra för kroppen och kan därför visa sig även på utsidan när huden hamnar i obalans.
  4. Släng ihop en egen ansiktsmask! Jag fick ett tips från min lärare i kostrådgivning för längesedan och det var att blanda 2 skedar havregryn, 1 sked bikarbonat och sedan lite vatten på det – vips så har du en grym och naturlig ansiktsmask! Masken masserar du in i huden och låter den verka 10-15 minuter. Den exfolierar huden och tar bort döda hudceller. Skillnaden känns verkligen direkt efteråt!
    Ett annat recept för att istället få bukt på dina pormaskar är att blanda ihop naturlig yoghurt och saften från en citron. Blanda, smeta in, låt verka 15-20 min innan du sköljer bort med vatten. Upprepa ett par dagar/veckan och du kommer se resultat – jag lovar!
  5. Sömn, lugn och ro. Du måste få din sömn så att kroppen får vila. Vid för mycket stress bildas androgener som täpper till porerna och som kan göra att akne bildas. Sover du för lite så avtar nybildningen av huden vilket i sin tur gör huden torr. Öka på dina må-bra-hormoner melatonin och oxytocin så blir din hy ännu vackrare!

Lycka till! 🙂 finare hy

Kram.

finare hy

Här kommer mina 5 tips till dig som vill få en finare och friskare hy! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.