Middagstips: Snabb thaigryta med kokosmjölk. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Middagstips: Snabb thaigryta med kokosmjölk.

Good morning sunshines! Vill ni äta thaigryta idag kanske?

Hoppas ni har sovit gott. Har ni något roligt på agendan idag? Jag och Fredrick ska ha en bröllopsfika här efter rådhuset på lördag (efter bröllopet i Italien måste vi ändå gå till Rådhuset här hemma – så varför inte ha en fest två gånger? haha) så min enda plan idag är att städa och småfixa lite eftersom vi ska på 40årsfest imorgon.
Men som jag älskar att planera kalas – det kanske är festfixare man skulle bli? Haha. Någon här som jobbar som något liknande kanske? Eller är det väldigt amerikanskt? thaigryta

Hursomhelst! Det är fortfarande torsdag idag och jag tänkte att såhär innan helgen kanske man kan tänka sig att stå ut med vardagsmaten ett tag till. Det här receptet är verkligen otroligt enkelt och går så himla snabbt, men bäst av allt: det är otroligt gott!

Receptet kommer ursprungligen härifrån, men jag har dragit ner lite på styrkan och ändrat om lite eftersom vi har småbarn här hemma 🙂 Det står även fisksås i receptet, men det hoppade jag över – funkade fint ändå!
Kom nu ihåg att med koden GBGMAMMA så får ni 150:- rabatt på ert första köp hos Mathem när ni handlar för 700:-. Så betala 550:- och få mat för 700:- – det är ju en extra slant i sparkassan 🙂

Här kommer receptet på thaigrytan!

Du behöver:
1 purjolök, 1 msk ingefära, 3 kycklingfiléer, 1/2 tsk Sambal Oelek, 1 burk kokosmjölk, 1 dl grädde, en stor näve babyspenat, smör/olja att steka i, salt och svartpeppar.

Såhär gör du:
1) Stek kycklingen tills den nästan är genomstekt. För att få kycklingen lite saftigare så steker du på låg temperatur och låter den sista genomstekningen ske tillsammans med vätska – i det här fallet med kokosmjölken och grädden.
2) Tillsätt purjolök och låt den steka med en liten stund.
3) Tillsätt resten av allt som ska i.
4) Låt koka ihop och servera sedan med ris och en klyfta lime att pressa över!

Smaklig måltid!

thaigryta thaigryta thaigryta

Fler recept hittar ni här. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx