Har du 30 minuter över till att överleva?  – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Har du 30 minuter över till att överleva? 

I samband med Cancerfonden.

30 minuter. Det är allt som behövs. 30 minuter fysisk aktivitet och minskad risk för cancer. Visst har du 30 minuter över idag?

Varje år får så många som 61.000 personer i Sverige beskedet att de fått cancer. Av dessa är det 8.000 män och kvinnor som drabbats av bröstcancer.
Chansen att bli botad har ökat under de senare åren och idag överlever så många som ca 80% av de som drabbats. Men det ska bli fler! Fler ska överleva!

Det finns väl ingen som undgått att oktober är en rosa månad där produkter byter färg i affären, rosetter står framme vid kassorna och reklam visas där man önskar att fler skänker pengar. Har du 10:- över? 20? Kanske rent utav en 100-lapp som du kan överleva utan? Snälla, hjälp till att utrota cancern!

Anledningen till att chansen ökat att man blir botad från bröstcancer är för att många fall idag upptäcks väldigt tidigt samt att behandlingsmetoderna blivit betydligt bättre. Man har dessutom genom flera studier sett att minskad övervikt och fetma samt minskad alkoholkonsumtion visat en gynnsam verkan.

Just bröstcancer är en cancerform där man ser tydligt samband mellan fysisk aktivitet och minskad risk.
Vad betyder det? Jo, att om du rör dig 30 minuter så många dagar du bara kan under din livstid så minskar det risken för dig att få bröstcancer. Vad du gör spelar ingen roll – det viktiga är att pulsen går upp!
Hur kan det ge minskad risk? Jo, för när vi är aktiva så får hjärtat jobba vilket ökar kroppens egen förmåga till reparation och cellförnyelse. Det är alltså ingen myt att du förlänger livet genom att träna! Ditt blodsocker-, insulin- och dina hormonnivåer påverkas positivt. Kroppen kan därför bättre ta hand om inflammationer som kan vara en bov till att cancer utvecklas.

Så har du 30 minuter över? En 10a som legat för länge i plånboken? Låt oss då utrota cancern en gång för alla!

Jag skänker. Gör du?

Kärlek till er.

bröstcancer

bröstcancer

bröstcancer

Känn på dina bröst – tjej som kille. Byt ut produkter till färgen rosa under oktober månad. Skänk det du kan – alla behöver inte skänka allt, men alla kan skänka något.

I samband med Cancerfonden.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx