4 av 5 tvååringar använder internet. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

4 av 5 tvååringar använder internet.

Rapport: 4 av 5 tvååringar använder internet.

Det är ju ingen tvekan om att vi går mot en tid där internet regerar. Det är idag många arbeten som kräver uppkoppling och möjligheterna att kunna arbeta från olika platser blir allt större. Kanske är jag arbetsskadad – men jag tycker att detta är en härlig utveckling och jag hoppas att allt fler och fler får möjligheten att byta arbetsplatser genom att kunna jobba därifrån man själv önskar. Personligen kan jag också känna att det ger hjärnan en kick och nya platser ger nya infallsvinklar på saker och ting. För mig ger det mer energi att jobba från ett café än att sitta hemma just för att jag blir inspirerad av allt nytt runt omkring mig.

Idag skriver Metro att 4 av 5 tvååringar använder internet. 2013 använder 45% av alla tvååringar internet och idag 79%. sexåringarna har gått från 90% till 98%. Vad tror ni att det beror på? Jag tycker det kan låta lite missvisande att säga att barnen använder internet (även om så är fallet), men jag tänker mig att de syftar på spel, appar och framförallt Youtube.

I artikeln visar man också ett stapeldiagram på hur många procent av barnen som har tillgång till mobiltelefon. Vid 5 år är det 5% och vid 11 år så är det hela 98%. Kan det vara delvis en trend, men kanske också ur ren säkerhetsaspekt som vi föräldrar ger telefoner till våra barn? Idag händer så mycket hemskheter att tanken på att tjejerna en dag ska gå ut utan Fredrick eller mig gör att det knyter sig i magen på mig. För hur kommer världen se ut då?

Jag tycker det är häftigt med utveckling och kan inte annat än att snappa upp vad iPaden faktiskt gett Elise såhär långt. Hon kan varenda färg på engelska, räkna och har lärt sig många ord genom att leka sig fram. Vi låter inte henne använda den när hon vill för att jag tror lika mycket på att de ska aktivera sig utan elektronik, men jag tror inte det är något som vi borde förbjuda heller.

Det är så intressant att höra andra föräldras synpunkter och höra hur andra gör hemma. Hur gör ni?
Och ni som inte har barn – vad tycker ni?

Kram.

internet

Använder era barn internet i någon form? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons