8 platser att besöka under din livstid. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

8 platser att besöka under din livstid.

Vilken platser tycker du att man måste besöka under sin livstid?

När jag träffade Fredrick så hade vi båda rest väldigt mycket, men till helt olika platser i världen. Det tycker jag är superkul – då vill ju han ta med mig till sina pärlor och jag tvärtom. Han har redan gett mig ett av sina upplevelsehjärtan och det är ju Torbole i Italien som vi nu åkt till 3 år i rad – där är fantastiskt! Medan han har rest mycket i Europa (och till Thailand – där har jag aldrig varit) så har jag rest mer till USA och till Australien där jag bodde i 1 år. Så idag tänkte jag dela med mig av platser som ni måste besöka om ni får chansen och sen kanske Fredrick kan dela med sig av sina pärlor nästa gång? 🙂

Sverige:

 1. Falkenberg Strandbad. Jag skrev ju igår att det är ett av mina favoritställen här i världen och därför måste den ju då även såklart med på den här listan. Det finns få ställen som är så uppstyrda men ändå otroligt avslappnade som just Strandbaden. Öppen eld, ligger på stranden och med fräscha och vackra rum – kan det bli bättre?
 2. Bjertorp Slott. Den här favoriten kom med på listan från att vi var där nyligen. Vilket ställe! Stora rum (perfekt för barnfamiljer!), god mat, vacker atmosfär och trevlig personal – 10 av 10!

Italien:

 1. Torbole. Heaven on earth. Jag hade verkligen kunnat tänka mig att bo här och fullkomligt älskar platsen mer och mer för varje år vi åker dit. Staden är ganska liten, men det är lätt att ta sig runt sjön med färjan som går över Gardasjön. God mat, trevligt folk, välskött stad (!) och en otrolig natur. Ska ni hit så är det Hotel Santoni ni ska bo på – hälsa från mig så kanske ni får lite rabatt 😉
  Här kan ni hitta bilder från vår senaste resa till Italien.

USA:

 1. New York. Det måste upplevas och dit ska jag ta Fredrick en vacker dag. Det är verkligen en himla cool stad med fart, mycket shopping och vackra scenerier. Men var noga med var ni bor någonstans! Vi hamnade på ett riktigt ruckel högt upp på Manhattan – ganska långt upp. Så långt upp vill ni inte hamna. Samma natt bytte vi till Roosevelt Hotel och insåg att mer amerikanskt eller lyxigt kunde man inte få det. Boendet tycker jag gör halva resan – men det är en smaksak såklart 🙂
 2. Chicago. New York i all ära, men vill man ha det snäppet lugnare så bör man åka till Chicago. Jag tror faktiskt att detta är min absoluta favoritstad. Invånarna tränar mycket och det cyklas/löps överallt, det finns en härlig strandpromenad och staden är allmänt fräsch och vacker. Missa inte den enorma bönan eller Cloud Gate om ni åker dit bara 🙂
 3. Los Angeles. Den här staden krävde sitt andra besök för mig innan jag faktiskt tyckte den var helt okej. Samtidigt är det en stad man inte får missa kan jag tycka. Ta en turistbuss upp till Beverly Hills och Hollywood för att se hur stjärnorna bor och glöm inte att strosa runt vid the Walk of Fame.
 4. San Fransisco. Här hade jag – precis som med Chicago – kunnat tänka mig att bo. Den här staden är underbart belägen vid vattnet och har några riktigt fina fiskrestauranger vid bryggorna. Trots de kuperade backarna så vill du aldrig sluta utforska och kolla in staden – den tar liksom aldrig slut på vackra sevärdigheter!

Australien/Nya Zeeland:

 1. Sydney/Australien. Jag bodde i Brisbane under min tid i Australien, och den staden är absolut värd ett besök – dock kan jag tycka att det mer är en stad som man bosätter sig i – hur lustigt det än låter. Men Sydney – där har ni en stad för en turist! Världens godaste glass, en fantastisk utsikt över vattnet och ett zoo som barnen skulle göra allt för som ligger precis på andra sidan vattnet av Operahuset.
 2. Auckland/Nya Zeeland. Konstigt nog påminner den här staden otroligt mycket om Sverige. Du kan enkelt ta en färja från hamnen och åka ut till öarna – då har du plötsligt hamnat i Göteborgs skärgård. Så likt är det! Precis som med New York: var noga med boendet! Här finns nämligen ett mindre trevligt område att hamna i så gör din research innan. Nya Zeeland är underbart!

DON’Ts:

 1. Canberra. Jag åkte till Canberra för att förnya mitt pass under året i Australien (låt oss säga att resan ner till Australien var väldigt impulsiv redan från start, haha) och det kan ha varit den tråkigaste staden jag någonsin besökt. Det fanns ingenting förutom ett par monument på en gräsplätt. Nej, hit behöver ni inte åka om ni inte måste 🙂

Har ni några favoritplatser i världen? Vilka och varför? 🙂

Kram.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bland Kastruller och vinglas

  Kul med betraktelser från dina resmål. USA skulle jag gärna besökt, men själv har jag hållt mig i Europa. Prag har jag besökt 5 gånger och alltid hittat nya saker att uppleva, men i somras besökte vi ett ganska okänt resmål -Debrecen i Ungern. Budapest i all ära här hittade vi en lugn stad med God mat, festival ( de har flera om året), bra barer och trevliga människor. Dock lite dåliga på engelska. Hit kan jag tänka mig återvända igen.
  Kram Kajsa
  Du kan läsa om Debrecen från mitt håll på båda mina bloggar http://www.konstattleva.blogspot.se och om en fantastisk matupplevelse på Bland Kastruller och vinglas

Annons