Göteborgsmamman

Bosch i-DOS WAYH2899SN – tvättmaskinen med extra allt.

I samarbete med Bosch.

Bosch i-DOS – drömmen för en aktiv barnfamilj.

Hej på er!

Jag håller på att tvätta, men äntligen har det blivit en sak som inte märks av här hemma och när det väl händer – ja, då försvinner det mesta på en gång tack vare den mängd vår maskin sväljer.
För ett tag sedan fick vi hem vår maskin från Bosch efter att vår gamla gått sönder. Då hade vi använt tvättstugan i huset under en längre period och även om det är smidigt i sig så är det inte lika smidigt när man har 3 barn att ta hand om. Det är inte lika lätt att bara stickar iväg och tvätta då 🙂 Nej, den här tvättmaskinen var då verkligen efterlängtad.
Sedan dagen vår maskin kom på plats här hemma så tycker jag att jag sett den precis överallt. Ni vet, precis som när man är gravid – då är alla gravida? Precis så. Den har synts på tv och florerat runt på nätet.
Därför tänkte jag att det kanske hade varit kul för er som är ute efter en ny maskin att få lite information om den vi har? Och för er som bara vill kolla på filmen: vi är så nöjda – det här är det bästa vi har i vitvaruväg. HomeProfessional WAYH2899SN

Utseende
WAYH2899SN heter vår nya tvättmaskin och den är som så många andra maskiner alldeles vit på utsidan. På sidorna är det mönstrade cirklar och maskinen i sig är något större än det vi haft tidigare. Och tyngre – mycket tyngre. Men det är också en sak vi märker när den är igång, för inte rör den sig det minsta heller. Vår förra kunde liksom dansa runt i badrummet och trots ställningar och glidmattor så stod den där likt förbaskat och dunkade in i duschdörrarna. Men inte den här – den är alldeles, alldeles still.

Luckan är stor vilket också visar att du får plats med mycket där inne – 9 kg för att vara exakt. Det är mycket. Luckan har en silverram och du ser in till tvätten genom glaset. Dörren öppnas genom att du helt enkelt bara drar ut den – ingen spak eller knapp finns tillgänglig. På insidan lyser en lampa upp och får det hela att kännas extra lyxigt.

Vad gäller panelen så finns där ett större vred som är till för att ändra program samt sätta på och av maskinen. Till vänster om detta finns en utdragbar lucka för påfyllning av skölj- och tvättmedel. Till höger finner du knapparna för till exempel ekoläge, i-DOS-inställningar, startknapp och mycket mer.

Funktion
Var ska jag börja? Den här tvättmaskinen har allt du kan tänka dig.

i-DOS är en funktion som gör den här tvättmaskinen självdoserande. Det enda du behöver göra är att fylla på flytande tvättmedel och sedan doserar maskinen själv ca 20 tvättar. Sensorer känner av tvättmängd, textiltyp och hur smutsig din tvätt är.
Med hjälp av i-DOS-knappen till höger kan du även själv ställa in hur mycket av respektive tvätt- och sköljmedel du vill använda. Du får helt enkelt välja mellan lätt, normal och kraftig eller om du vill stänga av tillförseln helt.
Att använda denna i-DOS-funktion gör det bättre för miljön och sparar upp till 7062 liter vatten per år och såklart: tvättmedel.

Välj dina fläckar. Med AntiStain-programmet kan du välja upp till 16 av de vanligaste fläckarna så som choklad, gräs, jordgubbar och rödvin. Maskinen ställer då in temperatur, trumrörelse och sköljtid själv.

Home Connect. Med hjälp av Bosch app så kan du enkelt styra din tvätt från mobilen. Du kan starta tvätten från mobilen, se hur lång tid det är kvar och få notiser om när din tvätt är klar och om du behöver fylla på i-DOS. Så smart att jag blir tokig!

Sover barnen? Inga problem. Den här maskinen har nämligen en funktion som gör tvättningen extra tyst och med en ljudnivå på endast 47dB/73dB så kan du tvätta dag som natt. Den stänger även av det pip som indikerar att tvätten är klar.

Barnspärr. På tal om barn så finns det såklart även en spärr på tvättmaskinen för att de inte ska lyckas ändra något med sina små fingrar 🙂

Betyg
+ Tar mycket tvätt 
+ Fläckprogram
+ Extra tyst vid behov
+ Snygg
+ Miljövänlig
+ Självdoserande
+ Går att styra från telefonen
+ TouchControl-knappar
+ AntiVibration 
+ Barnspärr

– UA

Normalt sett brukar jag i mina recensioner kunna leta fram något som är mindre bra med en produkt, men här blir jag alldeles blank. Den här maskinen är en ren dröm och jag har inget att anmärka på. Den har allt vi behöver och mer därtill. En riktigt dröm för oss som både tränar mycket och har barn här hemma som alltid lyckas fläcka ner sina kläder 🙂

Hoppas ni gillade den här recensionen och att det hjälper er lite i tvättmaskinsdjungeln där ute 🙂
Fråga gärna om det är något ni undrar! Bosch i-DOS bosch i-DOS 

Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos Bosch i-dos

Det här är vår Bosch WAYH2899SN. Bosch i-DOS med extra allt.

I samarbete med Bosch.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej, ser att inlägget är gammalt men chansar. Undrar Vilket tvättmedel du använder och vad du har för doserings inställningar. Har köpt en ny Bosch men tycker att den skummar gaöet mycket..

  1. goteborgsmamman

   Hej Anna! 🙂
   Klart du ska chansa 🙂 Vi har sköljmedel på lägsta (1 av 3) och tvättmedel på medel (2 av 3). Vi hade också problemet med att det skummade jättemycket, men bytte faktiskt till Grummes tvättmedel efter rekommendation. Efter det har det fungerat kanon! Så det är ett starkt tips. Kram <3