7 tips på frukost och lunch i Göteborg. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

7 tips på frukost och lunch i Göteborg.

Hallå där! Behöver du tips på frukost och lunch i Göteborg?

För ett par veckor fick jag ett mail där en kvinna bad om tips på bra frukost och lunch i Göteborg. Hon skulle ner med sin man och fira sin bröllopsdag och skulle utgå från Operan som ligger här nere vid vattnet.
Men så tänkte jag att det kanske faktiskt är fler som kommer besöka Göteborg framöver och som letar efter bra frukost och bra lunch i vår vackra stad – så varför inte dela med mig av tipsen? Hoppas de kommer till nytta 🙂

Frukost:

 1. Hotel Clarion Post. Ligger vid centralstationen och den här frukosten är alldeles magisk och miljön är bara grädden på moset. Bryggkaffet står framme, men vill du ha någon annan sort så efterfrågas detta vid baren – missa inte det! 🙂
 2. Gothia Towers. Jag vill minnas att jag åt denna frukost på Heaven 23, men sedan de byggt till ett torn så är det Sky 29 som gäller. Frukosten på Heaven 23 var magisk och de säger att Sky 29 är ännu bättre. Kanske är detta Göteborgs absolut bästa frukost?
 3. Le Petite i Haga. Är du ute efter lite mer rustik frukost och är mer för det mysiga så rekommenderar jag verkligen Le Petite. De finns även i en lite större lokal på Linnégatan – båda ställena är fantastiska. Hembakt, enkelt och fruktansvärt gott är det som gäller här. Ni kommer inte bli besvikna!

Lunch:

 1. Le Pain Francais på Vallgatan. Jag tjatar ju om det här stället så mycket, men de gör fruktansvärt god mat. Ceasarsalladen är bäst enligt mig 🙂
 2. Bellora. Ligger på avenyn och därför också otroligt centralt och perfekt om du är ute för en shoppinglunch. Otroligt vacker miljö och inga farliga priser. Passar bra för alla tillfällen!
 3. Sjömagasinet. Ligger en liten bit från centrum, men för dig som gillar fisk och skaldjur så är det här nästan ett måste. Fantastisk mat, bra service och beläget i ett mysigt hus precis vid vattnet. Lite dyrare, men det är en smaksak 🙂
 4. Tugg. Jag tycker Tugg har de bästa hamburgarna i Göteborg. Vi körde ändå en hamburgertour, Fredrick och jag – och de här vann överlägset. Så gott!

Fyll gärna på med era egna tips i kommentarsfältet! 🙂

Kram.

frukost och lunch i Göteborg frukost och lunch i Göteborg

Mina 7 bästa tips på frukost och lunch i Göteborg. 

 

Här hittar du fler tips på allt möjligt 🙂
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Min nyupptäckta favorit för frukost är Steinbrenner Nyberg vid Radisson. De har inte det allra största utbudet, men helt klart precis vad man vill ha, dvs. Massa olika goda bröd, de vanligaste påläggen, yougurt och hemmagjord granola/müsli, juice, tårtor h oftast bullar/croissant. Väldigt prisvärd (95 kr). Inget jag skulle gå till när jag vill slå på stort, men perfekt för den lite roligare vardagsfrukosten.

  Lunch gillar jag mango mojo burgare på tranquilo eller “ceasar sallad” på bee. Visserligen är det ingen äkta ceasar sallad (finns det ens nån i Göteborg/Sverige som har det?) men det är min favorit. Har dock inte testat le pain francaise variant så kanske måste göra det. Har svårt att tro art den slår bee’s dock. 🙂

Annons