Hur berättar man att man är gravid? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Hur berättar man att man är gravid?

God morgon!

 

Göteborg är verkligen vitt idag – hela staden har ett tjock snötäcke över sig och det är så vackert. När tjejerna kom ut genom dörren log de sina allra största leenden och hoppade rätt ner i snön. Elise kastade lite puder på Julia som sprang iväg och kiknade av skratt. Tänk vad lite snö kan göra barnen glada! 🙂
Idag ska dessutom min syster hämta tjejerna på förskolan för att ta med dem hem och baka pepparkakor – så mysigt! Elise och Julia har pratat om det hela morgonen så det känns ju verkligen som om de ser fram emot det iallafall 😉

Inatt drömde jag att jag skulle berätta för mamma att jag var gravid för första gången. Jag drömde om den gången när jag blivit gravid med Elise och jag stod bakom ICA en bit från jobbet med tusen fjärilar i magen. Hur skulle jag säga? Hur skulle jag lägga fram det? Vad skulle hon säga? Skulle hon säga att jag var för ung? Skulle hon blir glad? Ledsen? Skulle hon tycka att det var för tidigt? Jag hade ingen aning, men nervös var jag. Skitnervös.
Jag tog fram numret och väntade en stund. Tog ett djupt andetag, tryckte på numret och lyssnade på när signalerna gick fram.
Det tog en evighet innan hon svarade men till slut hörde jag mammas röst på andra sidan luren. Jag minns att vi pratade om andra saker – vardagssaker – men jag kunde inte lyssna.
-“Mamma..” började jag försiktigt. Gud vad nervös jag var. Jag har världens snällaste mamma påminde jag mig om. Säg det bara.
-“Ja?” Mitt tonläget hade garanterat gjort henne orolig.
-“Jag tog ett graviditetstest igår…”
Där och då visste hon. Jag behövde inte säga mer. Hon frågade om vi var säkra på att vi sett rätt på stickan och jag sa att vi tagit två stycken. Då började hon gråta. Oj, vad hon grät. Av lycka. Ren och skär lycka.
-“Jag ska bli mormor!” utbrast hon och grät lite till.
Med risk för att komma tillbaka till jobbet alldeles rödgråten ursäktade jag mig och vi la på.
Det samtalet glömmer jag aldrig.
Kommer ni ihåg hur ni berättade att ni var gravida – ni som varit det? 🙂 Dela gärna med er! 

Idag ska Emilia, Fredrick och jag ska iväg på äventyr en bit härifrån. Det är fortfarande lite, lite hemligt, men jag ska försöka vlogga vår tripp ner iallafall så får ni veta och se vloggen samtidigt 🙂 Jag är väldigt spänd och förväntansfull!

Nu börjar det bli dags för mig att duscha, göra mig iordning och ta en sista kopp kaffe innan vi sticker. Fredrick plockar upp mig vid lunch och sen väntar en 2,5 timmars bilfärd söderut 🙂

Ha en fin onsdag!

Kram.

Hur berättar man att man är gravid? Hur berättar man att man är gravid? Hur berättar man att man är gravid?

Gissa om de här tjejerna blev glada när de såg snön imorse?! 🙂

Hur berättar man att man är gravid? Hur berättar man att man är gravid? Hur berättar man att man är gravid?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Jätte fint inlägg! Det fångade mig allt lite när jag kom till slutet. Så himla fint! 😍 jag berättade för min cancer sjuka mamma för någon månad sen. Jag glömmer aldrig det samtalet. Hon är riktigt sjuk och har blivit lite dement. Men det glömmer hon aldrig. Jag tänkte åka till henne och berätta men kunde inte vänta, tänk om det då skulle vara försent? Känns så skönt att även om hon inte får uppleva barnet så fick hon iallafall uppleva att höra det. Att hennes allra största dröm går i upplevelse. 😊

  1. goteborgsmamman
   Malin Stensson

   Jag vet inte vad jag ska säga. Ingen ska behöva vara med om det du är med om. Du gav henne den finaste gåvan av dem alla. All kärlek till dig och din familj ♥️♥️♥️

Annons