Sova hela natten – hur får man sin bebis att göra det? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Sova hela natten – hur får man sin bebis att göra det?

Hej på er mina hjärtan.

 

Hoppas ni mår super denna lill-lördag. Jag har precis kommit hem från läkaren efter att ha kollat mina lungor. Efter att hostande blev jag orolig att jag åkt på lunginflammation, men det visade sig vara lugnt och jag blev hemskickad med hostmedicin. Skönt! Skulle jag känna mig minsta febrig innan bröstoperationen så bad han mig komma och ta en sänka för att se så att allt är okej. Det känns skönt när de vill ha koll.

Men nu är vi hemma och lill-flörtaren bredvid mig (som log åt alla i väntrummet helt tider) ligger och dricker sin välling. Jag fick en fråga häromdagen om jag inte kunde skriva mer om hur vi vant bort ersättningen på natten och idag kände jag att det var ett bra valt tillfälle att ta upp det när hon sovit hela långa natten 🙂 För det är faktiskt den effekten BVC oftast säger att borttagningen av nattmaten gör: den ger barnet ro att sova sig igenom hela natten.

När Emilia blev 6 månader så rådde BVC oss att sluta med matningen på natten och byta ut denna mot vatten när hon vaknade och var hungrig. De menar att barn både klarar sig bra utan mat under natten och att de faktiskt inte alltid är hungriga under den perioden, utan bara törstiga.
Sagt och gjort. Vi började lägga Emilia vid 20 i egen säng – det fungerade för oss och då märkte vi att jag både hann lägga mig och somna en stund efter henne. La vi henne tidigare så hann hon vakna precis när jag skulle sova och då var det bara att sitta uppe tills hon blev trött igen 🙂
Med Elise och Julia så har vi bara kunnat sluta med nattmaten direkt. Här har du vatten och så var det klart. Efter 2 nätter med lite gnäll och vatten så sov de både sig igenom nätterna och så var det med det. Med Emilia – lite annorlunda. Hon somnade liksom aldrig om och ville absolut inte ha vatten. Så istället för att sluta tvärt med ersättningen så började vi blanda ut den med mer vatten. Vi tog mer vatten och mindre ersättningen för var mål som gick och idag – nästan 1 månad senare – så sover hon igenom nätterna och skulle det ske ett uppvak, ja, då räcker det med vatten 🙂

Jag tror på tålamod. Det är otroligt jobbigt att vakna på nätterna, men man måste stå ut, vara ihärdig och bara tänka “nästa natt kommer det funka!” – tills det funkar. Ge inte upp!

Hoppas nu detta kan hjälpa någon där ute. Det här är en av alla stegen i att vara förälder – tänk på hur många som går igenom precis samma sak som du och tänk på hur många man egentligen kan dela erfarenheter med 🙂 Var inte rädd att fråga!

Nu ska vi ut på stan och sen ska det hämtas hem två monster från föris 🙂

Ha en fin dag!

Kram.

få ditt barn att sova hela natten sova hela natten sova hela natten sova hela natten sova hela natten sova hela natten

Mina fredagsblommor är fortfarande så himla vackra – och nu är det ju snart helg igen! Vilka blommor tycker ni man ska köpa hem nu på fredag? Har ni några favoriter?
sova hela natten sova hela natten sova hela natten

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.