Recept på snabba piroger & en picknick hemma. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Recept på snabba piroger & en picknick hemma.

God morgon på er!

Okej, kan ni förstå att det bara är TVÅ DAGAR kvar till självaste julafton? Det är ju lite galet faktiskt. Snart kommer tomten och jag tror att jag är den som är mest förväntansfull – att få se barnens lyckliga ansikten när de strålar upp vid paketöppningen är en obeskrivlig lycka hos en förälder.

Hoppas att ni mår bra denna fredag! Jag har varit uppe med Emilia säkert 20 ggr inatt och även om det är jobbigt just där och då, så påverkas jag inte så mycket av det dagen efter som tur är – på något sätt lyckas jag få tillbaka energin så fort jag vaknat till.
Men Emilia är inne i en tuff period. Hon vaknar många gånger på nätterna och jag längtar ihjäl mig efter en hel natts sömn.

Dagarna som varit har verkligen gått i en alldeles för snabb fart. När jag lämnat tjejerna på förskolan igår så mötte jag upp mamma för en kaffe. En timme senare träffade jag Hanna (som vanligtvis jobbar för Amvina, men är föräldraledig nu – TJOHO!) för en andra frukost på Le Pain, vi strosade i affärer och jag fick köpt 3 par strumpor och 3 par trosor till Elise.
När tjejerna var hämtade började vi förbereda middagen som åts på en picnicfilt i vardagsrummet. Jag älskar att ändra lite på vardagsrutinerna. Middag måste man ju äta – men vem säger att den måste vara runt köksbordet? Barnen älskade det 🙂 Vi åt piroger som jag har recept på här nedan – de är ju såå enkla och går jättefort om man har färdig smördeg. Perfekt middag om man har barn 🙂

Idag står inte mycket på agendan. Jag hoppas, hoppas, hoppas att två paket väntar på mig på posten senare i eftermiddag så att jag kan slå in paket inför morgondagen. Vi kommer fira jul hos Fredricks bror redan imorgon så idag är det dan före dopparedan här hemma – typ 😉

Vinnaren av en klocka från Lucas Lexton blev förresten Amanda, av morgonrocken blev Paola och av träningskitet blev Evelina – stort grattis!

Dags att kicka igång den här fredagen! Hoppas ni får en underbar, underbar dag!

Kram.

Recept på snabba piroger

Du behöver:
2 paket smördeg, 500 g köttfärs, 1 burk krossade tomater, 2 vitlöksklyftor, ost, hacka skinka, 1 burk Philadelphia med örtsmak samt 1 ägg att pensla med.

Såhär gör du:
1) Stek upp köttfärs och tillsätt vitlöken, krossade tomater samt de kryddor du vill ha i. Låt vätskan koka bort och låt kallna
2) Skär smördegen i trekanter. Lättast blir först ett +’ över hela degen och sedan ett X’. På så sätt får du ut 8 trekanter. Har du använt 2 paket smördeg så har du därför 8 till köttfärsen och 8 till skinkan.
3) Piroger med köttfärs: lägg en liten klicka köttfärs på en trekant. Lägg på en skiva ost och vik ihop. Låt ‘flikarna’ ligga nedåt på ett bakplåtspapper.
Piroger med skinka och ost: smeta på lite Philadelphia, lägg på lite skinka, lite ost och vik ihop.
4) Pensla med ägg och grädda i ugnen 10-15 minuter på 225 grader tills de fått fin färg. Servera med en fräsch sallad!

göteborggöteborg göteborg göteborg göteborg göteborg le pain francaisle pain francais barntrosor barnstrumpor antihalk  picknick picknick piroger piroger piroger

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Sanna

    Helt från hjärtat, världen blir så mycket trevligare om man försöker uttrycka det man tänker ❤️ Så länge det är positivt då såklart 😘

Annons