Filmtips & att bli tvingad till att ta det lugnt. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Filmtips & att bli tvingad till att ta det lugnt.

God morgon på er.

Jag sitter här i ett mörkt kök med en varm kopp kaffe och endast en svag lampa tänd. Det är mysigt. Jag har precis lämnat in Emilia (som bestämde sig för att 5:50 var en lagom tid att vakna idag) till Fredrick och tänkte sätta mig ner för att skriva lite om gårdagen och läsa igenom ett par av alla kommentarer som strömmade in på gårdagens lucka. Det har verkligen varit så himla kul att få ha den här julkalendern med er. Att få ge er något som ett tack för året som varit. Jag älskar att ni kikar in här för att läsa om just vårat liv – även om det ibland är lite overkligt hur många som faktiskt gör just det. Du får gärna lämna en kommentar om varför just du tycker det är spännande att klicka dig in på den här bloggen – jag är så nyfiken!

Igår var det julafton! Gjorde du något kul? Jag satt precis och tänkte på att idag faktiskt måste vara den rödaste dagen på hela året. I princip allt har stängt och Sverige står lite still. Först tänkte jag att det finns ju de som inte firar jul särskilt mycket – kanske hade de velat jobba eller gå på stan en sväng. Men sen slog det mig att jag faktiskt kan tro att det är just det här vi behöver. Vi behöver att det står lite still och att vi nästan blir tvingade till att slappna av. Mitt mål 2018 ska vara att koppla av lite extra. Att faktiskt planera och avsätta tid för att återhämta mig en extra gång om dagen. Jag tror att det är därför vi tycker livet går så fort – för vi hinner ju inte reflektera över vad som händer. Men om vi då tar en liten stund varje dag till att tänka igenom vad som faktiskt hänt – ja, då får vi ju vara med om händelserna två gånger på något sätt och får chansen att inmundiga det som hänt.
Vad tror ni om det? 🙂

Vi åkte förbi min mormor igår för att säga god jul. Precis när vi kom så skulle de äta jullunch så vi passade på att norpa ett par skumtomtar, dricka lite glögg och sen var det dags för Kalle Anka. Elise satt bänkad framför tvn tills Julia kom och de började leka istället. Tomteverkstaden hann de se iallafall! 🙂
När vi kom hem hade Fredrick handlat middag och vi åt både rostbiff, potatissallad, västerbottenpaj och en otroligt god getost (Chevrette Mature 30%) dagen till ära. Jag älskar julmat, men igår stod plockmat högt upp på min önskelista – jag är så svag för just den typen av mat! Vi skålade och önskade varandra god jul innan vi som alltid avslutade dagen i soffan.

Idag gör vi ingenting. Det ska regna i Göteborg hela långa dagen och vi har inte planerat in någonting. Fredrick ska cykla så jag och tjejerna ska nog krypa upp i soffan med en skål popcorn och titta på någon film. Har ni några filmtips? 🙂

Ha nu en underbar juldag och glöm inte att lucka 24 går att tävla i ända till klockan 12 idag! 

Kram.

julafton julaftonjulafton julafton mjuk pepparkaka julafton julafton julafton gammelmormor mormor småbarn julgran plockmat plockmat filmtips filmtips filmtips filmtips

Ledsen för de dassiga glödlampe-bilderna. Men hellre bilder än inga alls tänker jag, haha. 🙂
filmtips filmtips filmtips filmtips

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Olivia Maria

    Fann din blogg i våras men brukar generellt inte kommentera på bloggar så jag är väl en “osynlig läsare” 🙂
    Bloggen är iallafall så mysig och inbjudande att klicka sig in på. Alltid fina bilder och välskrivna inlägg – det gör väldigt mycket för läsaren. Dessutom verkar du som person vara genuint trevlig och härlig. Och slutligen är jag också från Göteborg (men bor nere i Skåne nu) vilket gör den ännu mer hemtrevlig för mig, haha! Keep on the good work 🙂

  2. Johanna Ahlfors

    Hittade din blogg i våras då jag var gravid. Följer dig dels för att vi har barn i nästan samma ålder (Lycke är född 17 maj i år), för att vi bor i samma stad, för att du lägger upp snygga bilder men jag hade säkert inte följt om du inte skrev så bra. Lätt att läsa och lite småroligt 🙂

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx