Göteborgsmamman

Skidresa med barn & ett alternativ till nyårsmaten.

God morgon!

Jag hoppas ni mår strålande! Ibland känner jag mig lite som någon positiv prick tagen från Sällskapsresan, men jag är nog rätt positiv av mig och tycker att det är roligt att sprida lite positiv energi 🙂 varför vara trist när man kan vara pigg och glad?

Idag är det lördag och det är dagen före nyårsafton! Jag ska roligt nog sitta med min bokföring större delen av dagen (tjohoo!) men det ska också handlas lite inför morgondagen och jag har lovat Elise en tripp till lekplatsen 🙂
Jag vill passa på att tacka alla er som kommit med tips och kommentarer om det här med nattskräck. Emilia är ju visserligen väldigt ledsen när hon vaknar, men när ni berättar om egna erfarenheter så tror och hoppas jag att hon har något som är lite mildare. Inatt vaknade hon 3 gånger och grät varav en var så som jag beskrivit tidigare, men det gick ganska snabbt över och vi kunde somna om igen. När hon vaknar första gången så har jag de två senaste nätterna lagt henne bredvid mig och känt att det hjälpt iallafall lite grann. Jag ska låta det gå ett par nätter och se om det ’bara’ är en 7-8 månadersperiod. Var det såhär med Elise och Julia? 

Igår tog vi en lång promenad på stan, Fredrick, barnen och jag. Vi satte oss och fikade i Antikhallarna här i Göteborg, men Julia och Emilia sov vidare. Vi tittade även på skidkläder för vet ni vad? VI SKA ÅKA SKIDOR! I slutet av januari åker vi iväg för en veckas mys och lite skidåkning. Mest för myset eftersom vi fortfarande har 3 små barn med oss, men åh, vad härligt det kommer bli 🙂 Vi försökte få med min syster som första barnpassare, men hon hade svårt att komma ifrån jobbet då. Annars hade det varit perfekt sällskap! (=barnvakt) (haha). Har ni åkt på någon skidresa med barn? Kanske mindre barn? 🙂 Hur gick det? Vart åkte ni?
När vi kom hem blev det god middag och Emilia fick inviga sin nya gåstol. Såg ni Instagram?! <3

Nej, det blir till att sätta igång den där kaffemaskinen och ta tag i papperna nu. Vad ska ni hitta på idag?

Kram.

skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn

Kyckling i örtsås. (tallriken hittar du här – ni är många som frågat!)

Du behöver:

4 kycklingfiléer, 1 burk creme fraiche med örtsmak, 4 dl grädde, 1 burk Philadelphia med örter, 2 pressade vitlöksklyftor, salt, citronpeppar och pinjenötter.

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg filéerna i en form.
3. Blanda alla andra ingredienser (förutom pinjenötterna) och häll över kycklingen. Du kan med fördel hälla i riven ost – det blir bara ännu godare!
4. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Ta ut, strö över pinjenötter och sätt in ytterliggare 20-25 minuter i ugnen.

Servera med bulgur och lite valfritt grönt till! Ett alternativ till nyårsmiddagen – så himla gott! 🙂
skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn skidresa med barn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.