Ellos Home i Göteborg & mässlingsutbrottet. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Ellos Home i Göteborg & mässlingsutbrottet.

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott. Vi har haft något av en längre natt där Julia vaknade i panik av en mardröm och Emilia, ja, hon ville helt enkelt bara inte sova 🙂 Jag är supertrött och när jag väl skulle sätta på kaffet imorse så glömde jag att stoppa i en kaffekapsel. Det var först när jag hällde i mjölken och såg hur lustig färg kaffet hade som jag förstod vad som hänt. Efter en stund.

Häromdagen ramlade jag lite klumpigt här hemma. I ett försök att inte snubbla över Julia så landade jag alldeles tokigt och slog i knät där mina åderbråck är som värst. Idag – nästan en vecka senare – så kan jag inte stödja på det, det sticker och är alldeles blå-lila och vitt i mitten? Det ser alltså riktigt konstigt ut och jag börjar bli lite orolig. Men på grund av Göteborgs mässlingutbrott så vågar jag nästan heller inte sätta mig på vårdcentralen. Inte för min skull, men för Emilias – hon är ju inte vaccinerad ännu. I speciella fall kan man vaccinera dem tidigare (redan vid 6-9 mån), men annars infaller den vaccinationen vid 18 månaders ålder. 12 mån i många andra länder. Sahlgrenska uppmanade sin personal till vaccination häromdagen, men en sån sak tycker jag borde vara självklart – de jobbar ju med alla de som ligger i riskzonen.
Jag har helt enkelt inte förstått varför man avstår att vaccinera – för mig är alla de vaccin som BVC råder en till att ta självklara.

Hursomhelst 🙂

Igår var en lugn dag här hemma och vid lunch mötte jag och tjejerna upp min syster och hennes kille för en fika på stan. Det var bitande kallt ute så vi valde ett ställe nära hem, ganska nyöppnat och med plats för vår Thule: Espresso House som numer ligger där Condeco låg tidigare på avenyn. Precis där avenyn börjar ‘gå uppåt’ – mitt emot Bryggeriet och bredvid Bellora 🙂
Det hade blivit riktigt fint och de överraskar än en gång med sin inredning. Undra om de kan komma hem till oss och inreda? Haha. På tal om ingenting så har de även tagit över en av passagerna där runt Kungsgatan OCH verkligen på tal om ingenting: Ellos Home kommer snart öppna här i Göteborg! Precis mellan Biopalatset och Domkyrkan – på Korsgatan om jag inte minns fel. Åh, som jag längtar! Butiken kommer öppna under våren och jag kommer hänga på låset 🙂

Idag är dagen fullspäckad! Det ska plåtas kläder, presenter och skapas snöbollar. Lite av allt det goda! Ikväll blir det som vanligt väldigt lugnt och jag ser fram emot ännu en fredag med min älskade familj.

Hoppas ni får en fin avslutning på den här arbetsveckan!

Kram.

vaccinera mot mässlingen vaccinera mot mässlingen vaccinera mot mässlingen ellos home ellos home

En 6-månaders flicka drabbades av mässlingen nu i dagarna. Just därför är jag själv rädd för att åka till vårdcentralen. 🙁 

ellos home ellos home ellos home ellos home

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

  1. Sofie

    Usch jag förstår inte heller varför man INTE vaccinerar sina barn. Jag har en vän vars barn är sjuk och inte FÅR vaccineras just nu. Då blir det ju ännu viktigare att vi runtomkring henne är vaccinerade ❤️

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx