8 saker som vände när man fick barn. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

8 saker som vände när man fick barn.

Hej!

Vad tycker du om ditt barns kiss och bajs egentligen? Kommer du fortfarande i tid och hinner du prata mer än 5-10 minuter i telefon?
Här listar jag 8 saker som verkligen förändrades när jag fick barn! 🙂

 1. Kiss och bajs blev papper och vatten. Andras barns kiss och bajs är fortfarande äckligt, men ens egna – det är som papper och vatten. Man bryr sig liksom inte varesig du sitter hemma vid köksbordet med vänner eller på Nobelmiddagen; -“ursäkta, men mitt barn har skitit ner sig – låt mig bara gå och byta”. För att sen fortsätta äta.
 2. Det spelar ingen roll hur jag ser ut. När jag fick barn var det plötsligt helt “okej” att klä sig efter väder – jag orkade liksom inte strosa runt sminkad i en snygg kappa med ett paraply i ena handen. På med höga stövlar, termokjolen, sydvästen och regnjackan – allt för att bli varken blöt eller kall.
 3. Tidsuppfattningen. -“Ja, men då ska vi lämna huset om 3 timmar. Bäst att börja göra sig iordning.” Slutresultat: ändå sen.
 4. Sms funkar bättre än samtal. Det är som om barnen har någon radar som aktiveras när du tar upp luren. Just där och då ska de ropa, skrika eller gråta, be om saker eller bara leka just där du är.
 5. Gör man såhär? En del saker berättar man bara inte för andra. Som att man torkade spya med en strumpa, tvättade kläderna med sköljmedel eller stängde in sig på toaletten för att få andas en sekund. För det är ju så fel att avvika lite från det perfekta.
 6. Det finns inget morgonsex. Ingen dagssex, kvällssex eller nattsex heller för den delen. Inte ens snabbisar finns kvar. Vart är världen påväg egentligen?
 7. Köra bil blev egentid. Hur många föräldrar kan med handen på hjärtat säga att de inte någon gång åkt en omväg bara för att barnen sover i sätet bredvid?
 8. Lådor, lådor och åter lådor. Istället för att köpa ljus på IKEA fokuserar du nu mer på lådor och förvaring. Förvaring att bara kasta ner alla leksaker i som tagit över ditt hem.

Kram.

8 saker som vände när man fick barn 8 saker som vände när man fick barn

Saker som vände när man fick barn. Åh, vad jag älskar att få vara mamma. <3
8 saker som vände när man fick barn 8 saker som vände när man fick barn 8 saker som vände när man fick barn

Här hittar du fler listor.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Samtidigt hade jag många vänner o bekanta som varnade mig att ”oj vänta du bara nu försvinner all sömn” osv… men vår äldsta son var ju som gjord för att vara bebis och var sååå snäll många månader, så sov gjorde vi 🙂 nu när vi väntar twins förstår jag att det blir skillnad, men jag stålsätter mig ändå från alla varningar. Barnen är ju olika 🙂 (och allt går i perioder, vi har såklart haft sömnlösa nätter också 🙂 kram!

  1. goteborgsmamman
   Malin Stensson

   Så tycker jag du ska tänka! Vi har haft två barn som sovit mycket från början och som gör fortfarande – men Emilia är inte som sina systrar 😂😂😴😴
   Äsch – det finns väl ingen 15åring som inte sover 😛😛
   Kram going ♥️✨

Annons