JOS Hälsocafé i Göteborg. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

JOS Hälsocafé i Göteborg.

God morgon på er!

Hoppas ni har sovit gott och känner att ni är mer än redo för den här lill-lördagen. Idag ska jag möta upp Emma, jobba, hämta barnen och sen åka ner till Landskrona för en efterkontroll av mina tits 🙂 Tanken är att jag åker ner ensam och trots 2,5 h x 2 så känner jag att det kan vara rätt skönt att sitta i en tyst bil (bortsett från musiken) och bara svepa förbi på vägarna. Att köra bil är absolut en av mina favoritsaker att göra när jag behöver rensa hjärnan lite. Tänk vad mycket vi ska kunna rensa på under de här 5 timmarna 😉

Igår var det såå mycket snö här i Göteborg. Så mycket att vi knappt kom fram till förskolan. Julia är väldigt noga med att hålla handen när vi går över vägen (medan Elise nöjer sig med att kunna hålla i vagnen), men igår fick jag med all min kraft pressa vagnen framåt och be tjejerna hålla i den istället – något Julia inte uppskattade. Så där jag gick och försökte ploga fram oss genom snön, med Elise som berättade historier och Julia som grät för att hon inte fick hålla den hand som garanterat skulle mosa hennes i allt plogande. Men fram till dagis kom vi och med alla händer i behåll 🙂

Jag har märkt att det alltid blir väldigt mycket enklare om man iallafall försöker hålla humöret uppe även om alla barnen skriker samtidigt som man själv behöver koncentrera sig på något annat. Försöker man i lugn och ro förklara för barnen varför något är på ett visst sätt så förstår de oftast – istället för att man hetsar upp sig och bli irriterad av alla olika humör runt omkring en. Det är så lätt att hamna där menar jag – att bli stressad och känna sig otillräcklig. Små barn har ju inte alltid så lätt att förklara allt med ord – därför försöker jag verkligen ta mig tiden till att lyssna på vad de vill och fråga frågor för att lugna den ev. ilskan. Det hjälper faktiskt oerhört mycket – både för min stressnivå och för att barnen ska få fram vad de vill ha sagt! 🙂

Efter lämningen igår mötte jag upp grannen för en frukost på JOS. Vi satt och pratade i säkert 1,5-2 h och väl hemma igen storstädade jag lägenheten, hämtade paket från Amvina med Skip Hops och Vinter & Blooms vårnyheter, hämtade paket från Bubbleroom, hämtade barnen, mötte upp Mathem, lagade mat och tog sedan en ensam och välbehövd långpromenad i snöslasket. Att avsluta dagen med en promenad är underbart!

Nu ska jag trycka igång ännu en kopp kaffe, göra iordning oss allihopa och strosa upp mot förskolan. Vid 10 möter jag Emma och som jag har längtat – det ska bli mysigt att äntligen få prata ikapp oss lite 🙂

Ha en underbar dag! Ska ni göra något speciellt?

Kram.

JOS hälsocafé JOS hälsocafé JOS hälsocafé mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammblogg mammblogg

Igår kickstartade vi dagen på JOS Hälsocafé här i Göteborg. Någon som testat? Såå gott! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons