5 sätt att variera gröten på. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

5 sätt att variera gröten på.

Äter du gröt men behöver variation? Här kommer 5 sätt att variera gröten på!

Hej på er! Jag är verkligen alldeles fäst vid min morgongröt – jag tycker det är så himla gott! Och jag vet att det kanske inte alltid är så roligt att äta samma sak varje dag, därför har jag här listat 5 sätt att variera gröten på! 🙂
Det finns så mycket att toppa och smaksätta gröten med; kanel, kardemumma, rivet äpple, bär, jordnötssmör – bara fantasin sätter gränser. Här får ni mina 5 favoriter 🙂 Tipsa gärna om ni har fler godingar i arkivet!

 1. Bircher Muesli. Den här gröten serveras på vårt hotell i Italien och jag kan inte få nog! När jag sedan fick höra namnet så har receptet gått varmt här hemma. Så-otroligt-gott!
  Du behöver: 1 dl mjölk, 1 dl yoghurt, 1 dl havregryn, en skvätt citronsaft, en skvätt äppeljuice, 1/2 rivet äpple/en liten näve russin, 1 tsk honung. Blanda och låt gärna stå över natten. 5 sätt att variera gröten5 sätt att variera gröten
 2. Gröt med rivet äpple. Ju kortare koktid äpplet får med gröten, desto mer tuggmotstånd blir det. Jag gillar när äpplen fortfarande är lite hårdare och slänger i det precis i slutet. Du kokar din gröt precis som vanligt och slänger i 1/2 rivet äpple mot slutet bara! 🙂 5 sätt att variera gröten5 sätt att variera gröten
 3. Overnight oats. Påminner lite om Bircher Muesli, men en enklare variant.
  Du behöver: 1 dl yoghurt, 1 dl mjölk och 1 dl havregryn. Blanda och låt stå över natten.5 sätt att variera gröten5 sätt att variera gröten
 4. Gröt med banan och kanel. Du kan absolut slänga i lite kanel under koktiden. Toppa med banan och ännu mer kanel.5 sätt att variera gröten5 sätt att variera gröten
 5. Gröt med kiwi och kokos. Sån god kombo! Den här gången använde jag kokosflingor, men att istället använda rostade kokoschips ger lite mer motstånd till den inte lika hårda gröten eller kiwin 🙂 5 sätt att variera gröten5 sätt att variera gröten

5 sätt att variera gröten på! 🙂 Plötsligt blev gröten lite mer spännande!

Fler recept hittar du här.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Jag brukar köra på havregrynsgröt med äppelmos och russin ovanpå, tycker att det är riktigt gott! Man kan ju enkelt fixa egen äppelmos genom att koka gröna äpplen och sen mixa, men ibland fuskar jag och köper på burk. Jag älskar att det är väldigt gott och att man håller sig mätt länge! Den enda nackdelen är väl att man verkligen måste sitta ner hemma och äta. Nu när jag ibland börjar väldigt tidigt så måste jag gå hemifrån tidigt och då hade jag hellre slurpat i mig något på tåget, men det är ju inte så mycket mer än drickyoghurt eller möjligtvis en smörgås som man kan göra det med tyvärr!

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Jag brukade också göra eget äppelmos – det är ju faktiskt ruggigt enkelt! Och man kan med gott samvete äta lite till 🙂 Och jag håller med – äppelmos (måste testa russin!) är otroligt gott. Men du – testa overnight oats – tycker du om den kan du ju faktiskt ta med den på tåget utan problem 🙂 Kram <3

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx