Fotokurs: lär dig fota barn och bebisar. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Fotokurs: lär dig fota barn och bebisar.

Hej på er! Är ni redo för 1000 bilder från gårdagens fotokurs?

Hoppas ni mår super! Ledsen för den sena uppdateringen – jag är precis hemkommen från sjukhuset efter att ha opererat mina åderbråck. Jag skulle skriva in mig 7:30 och efter rakning och tvättning så rullades jag in i operationssalen vid 9. Vid strax efter 11 vaknade jag igen och när klockan slog 14 hämtade mamma mig. Visst känns det lite i benet, men det gör absolut inte ont – det är ju skönt! 🙂 fotokurs

Men nu till något roligare: igår var vi på fotokurs hos Maria! Det var så himla, himla roligt och om ni får chansen att haka på ett av hennes tillfällen så tycker jag ni ska ta den! Vi började med praktik där Maria satt och berätta om det manuella läget på kameran och om ISO, bländare och slutartid – 3 saker som är viktiga när du vill utveckla ditt fotograferande och lära känna kameran lite bättre. Bilder blir helt annorlunda med det här läget och jämfört med förr så tycker jag – och hoppas att ni också tycker det – att mina bilder blivit lite bättre 🙂 Jag har tränat på det manuella läget en stund och kan verkligen tycka att bilderna blir lite skarpare och inte alls så brusiga som de kunde bli förr pga att jag framförallt lärt mig kontrollera ISO.

När den praktiska delen var klar fick vi gå loss i fotostudion och använda oss av rekvisita och fina bakgrunder – antingen med hjälp av en fotolampa eller med hjälp av det dagsljuset som strömmade in genom fönstret. Mina favoritbilder blev de som togs vid fönstret – ljuset blev perfekt!
Maria gick runt och gav oss tips och trix som vi även fick lära oss under praktikstunden och efter nästan 4 timmar var vi klara och fick välja varsin bild som Maria skulle förstora åt oss – så snällt! Vi fick välja vilken ram vi ville ha och sedan var det dags att säga hej då. Tack för en fin dag Maria – det gjorde du verkligen bra!

Under tiden vi var i studion, Emilia och jag, så var Elise på kalas med mamma och Julia spenderade dagen med Fredrick på stan. När vi kom hem blev det bara en lugn söndag och vi avslutade som så många andra dagar kvällen i soffan. Åh, vad jag längtar till de ljusa kvällarna nu så att man kan spendera dem ute istället 🙂 Nu behöver vi ljus tycker jag!

Vad har ni hittat på i helgen? <3

Kram.

Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs Fotokurs

Igår var vi på fotokurs hos Maria! En otrolig investering för oss som har barn och som vill föreviga livet när de är så små tycker jag 🙂
fotokurs fotokurs  fotokurs  fotokurs 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx