Recension & test av Moweo Turn Sittvagn. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Recension & test av Moweo Turn Sittvagn.

I samarbete med Jollyroom.

Dags för min recension av Moweo Turn!

I samarbete med Jollyroom har vi fått chansen att testa Moweos nya vagn Moweo Turn som är en sittvagn och för dig som behöver en vagn som tar lite mindre plats.
Vi åker ju till Italien i sommar och kommer då ta med vår Thule Sport 2, men behöver något om vi ska gå lite längre och Elise inte orkar gå. Då passar Moweo Turn perfekt! 🙂

Moweo Turn

Utseende

Moweo Turn är en lätt och praktisk barnvagn att ha med sig på resan. Vagnen kommer i svart, grå och petrol-blå.
Turn har plasthjul, förlängningsbar sufflett, en förvaringskorg undertill och chassit är av aluminium. Dessutom är vagnen är fröjd för ögat 🙂 En snygg sulky helt enkelt!

Moweo är som en sulky med vändbar sits. Du kan även justera rygg- och benstödet och bygeln är svängbar. Chassit är gjort av aluminium och vagnen rekommenderas för barn mellan 6 månader till 3 år med en maxbelastning på 15 kg.

Funktion

Moweo Turn är som en sulky med vändbar sits. Du kan alltså både ha barnet tittandes mot dig eller i vagnen färdriktning.
Med hjälp av det enkla justeringssystemet så kan du enkelt vända på sitsen, men du kan även justera rygg- och benstödet.
Turn har en svängbar bygel för att du enkelt ska kunna knäppa loss barnet från fempunktsbältet och du kan med ett enkelt tryck  med en hand fälla ihop vagnen. Och snabbt vill man ju att det ska gå när man är på språng 🙂
På bakhjulen sitter en fjädring som ger barnet en bekvämare färd och du har även möjlighet till att låsa de roterbara framhjulen.
Nedtill finns en fotbroms som är placerad i mitten av vagnen.

Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn

Pris

Jag tycker att man får valuta för pengarna vad gäller Moweo Turn. Den är en modern och lite mer robust sulky och de har utvecklat den enkla vagnen till något så mycket mer. En snygg och ihopfällbar vagn tycker jag!
Ordinarie pris ligger på 4499:-, men just nu har Jollyroom den på kampanjpris och du kan få den för 1495:-
Länk till vagnen hittar du här.

Mått

Hopfälld: 53 x 92 x 30 cm
Uppfälld: H103 x B53 x L81 cm
Sits: B32
Rygg: H43
Hjul bak: 16 cm
Hjul fram: 13 cm

Betyg

+ Smidig
+ Enkla funktioner
+ Lätt
+ Snygg
+ Svängbar bygel
+ Justerbar sits
+ Vändbar sits
+ Förvaring undertill
+ Enkel att fälla ihop
+ Sväng- och låsbara framhjul

– Ej justerbart handtag
– Plasthjul (smaksak – jag älskar ju när vagnar har luftfyllda däck)

Summering

Den här vagnen är en perfekt resevagn som både tar lite plats, men som också är enkel att fälla ihop. Moweo Turn är en snygg cityvagn som blir ett bra komplement i vardagen! 🙂

Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo Turn Moweo TurnMoweo Turn Moweo TurnHär kommer min recension av Moweo Turn – en ny sittvagn på marknaden! 🙂 

 

I samarbete med Jollyroom.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

 1. Jennie Widman

  Hej, vi kommer resa med en riktigt liten bebis (1,5-2 månader). Tror du denna vagn är något för oss? Vi vill kunna se bebisen samtidigt som bebisen måste ligga ombonat och säkert. Kanske får det plats en mjuklift i sitsen. Vad tror du eller har du något annat förslag på en bättre resevagn för så små? Hälsningar / Jennie

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Hej Jennie!
   Vagnen är rekommenderad från 6 månader tyvärr. Jag tror dels det beror på öppenheten och fallrisken, men också för att barnet i vagnen inte kan ligga 100% plant i rakt läge som är så viktigt när de är små.
   Här är två prisvärda vagnar som jag vet kan användas från 0 månader och som går under resekategorin 🙂 Den första länken är till en vagn som både kommer med sitt- och liggdel så att ni kan använda den längre fram. Hoppas det hjälper något!
   Kram goding!
   https://www.jollyroom.se/barnvagnar/duovagnar/inkl-liggdel/beemoo-flexi-travel-2-0-true-black-carrycot
   https://www.jollyroom.se/barnvagnar/sulkys/paraplysulkys/silver-cross-pop-sulky-pink-grey-silver

 2. Sofie

  Hur mycket väger den inkl sittdel? Går den att fälla ihop när sittdelen är bakåtvänd? Går det att klicka på ett babyskydd?

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Hej Sofie!
   Den väger strax under 8 kg och det går att fälla ihop vagnen vilket håll sittdelen än är vänd åt 🙂 Jag får dock känslan av att den blir något mindre när den är framåtvänd, men det är marginellt. Babyskydd tror jag inte går då jag inte känner igen klickfästet från något babyskydd.
   Fråga gärna mer om det är något du undrar över! 🙂 Kram <3

 3. Sara

  Hur tror du den fungerar för en lite mindre bebis? Jag ska flyga med min 6-månaders till Stockholm och vill ogärna släpa med våran tunga Emmaljunga. Vill ha en smidig vagn med vändbar sits som inte är alltför dyr. Går det att ha fullt liggläge i denna till exempel?

  1. goteborgsmamman
   goteborgsmamman

   Hej Sara! Kul med en liten flygtur 🙂 Ja, Emmaljungan är ju rätt tung – klart det hade varit skönt med en mindre vagn. Moweo Turn kan du ha näst intill helt liggläge på (lutar pytte-pytte lite) så där kan din 6-månaders sussa gott 🙂
   Fråga gärna mer om det är något du undrar! Trevlig resa!
   Kram <3

Annons