Göteborgsmamman

14 saker att göra på sin föräldraledighet.

Hej alla föräldralediga ♥

Jag har sagt hela tiden att jag aldrig känner mig ensam när jag bor i stan. Det känns som om man alltid har någon att ’umgås’ med så fort man går utanför dörren. Någon som också promenerar, som också fikar, som också går i affärer – ja, det är ju folk i omlopp hela tiden!
Jag hade nog kunnat vara föräldraledig hela livet – den här tiden har verkligen varit helt underbar! Sen tror jag såklart att bloggen är en stor del i att tiden gått så fort – det har inte varit en lugn stund, även om det bara varit 100% glädje i den.
Men nu ska jag sluta babbla, tanken var ju att det skulle upp en lista här på saker man faktiskt kan göra när man är föräldraledig. En lista helt enkelt på 14 saker att göra på sin föräldraledighet! Enjoy 🙂

 1. Babyjympa. Jag gick på babyjympa (hette det så?) med Elise på Friskis&Svettis här i Göteborg när hon var liten. Det var mycket fokus på magmuskler, men också på att faktiskt stärka upp kroppen på rätt sätt efter graviditeten. Ett fantastiskt sätt att träna där barnen fick vara med! Tips till er som vill förena nytta med nöje 🙂
 2. Öppna förskolor. Jag ska erkänna: jag har aldrig varit mycket för öppna förskolor, men det är bara för att jag haft så mycket annat att göra. Öppna förskolor i sig är helt fantastiskt och jag önskar att jag haft mer tid till att hänga där! Jag var med Emma på en i hennes område när jag väntade Emilia och där vi anordnade en lunch tillsammans. Man fick ta med sig lite var och sen blev det som ett knytkalas. En så rolig idé och något jag aldrig kommer glömma!
 3. Barnvagnspromenader. Det finns massor av forum på nätet där man kan hitta grupper som går tillsammans i olika städer. Då får man både motion och chansen att träffa nya vänner! Win, win 🙂
 4. Läs en kurs. Under min mammaledighet så har jag plockat på mig massor av kurser som jag läst på distans. Marknadsföring, ledarskap, handelsrätt – ja, ämnen jag tycker är intressanta! Man kan aldrig få för mycket kunskap.
 5. Anordna bruncher. Hur mysigt är det inte att dra ihop ett gäng lediga mammor och pappor och äta brunch tillsammans?
 6. Ta vara på de tråkiga stunderna. Var inte rädd för att göra ingenting, det behövs faktiskt det också. Läs en bok eller ta ett bad när minstingen sover.
 7. Börja blogga. Säger jag till alla, haha. Men det är verkligen det bästa jag gjort och har gett mig  mycket tillbaka!
 8. Barnvagnsbio. Hör med bion om de anordnar detta i din stad.
 9. Barnmatskurs. Anordnas i många städer – kolla med kommunen om det vet något om detta. Om jag inte minns fel så anordnade Medborgarskolan detta i Göteborg, men det finns garanterat många fler.
 10. Babysim. Detta önskar jag att jag fått göra mer. Att gå till simhallen med barnen är ju bara så mysigt! I höst ska jag få in det till en vana här hemma under helgerna.
 11. Babyrytmik. Tanken med babyrytmik är att barnen ska få chansen att utveckla sång och rörelse. De flesta barn älskar detta och det är fantastiskt att det finns de som anordnar den här typ av kurs tycker jag! Finns i de flesta städer.
 12. Stadsbiblioteket. Stadsbiblioteket här i Göteborg är så himla bra: mycket plats och uppdelat i olika åldrar. Här har vi hängt mycket under de grå dagarna. Perfekt för att barnen ska få leka och för dig att återhämta dig för en stund 🙂
 13. Ta med lunchen ut. Varför inte ta med lunchen ut om solen är framme? Det är så härligt och värt lite kånkande. Kanske ta med fler föräldrar?
 14. Besök en bondgård. Jag älskar ju bondgårdar. Besök en 4H-gård och titta på djuren tillsammans. Många gårdar har även fika och även ibland mat som man kan köpa – kolla detta innan så slipper du ta med eget om du inte vill 🙂

Fyll gärna på listan om du har fler förslag! 🙂

Kram.
14 saker att göra på sin föräldraledighet14 saker att göra på sin föräldraledighet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie - gravid med tvillingar

  Åh jag älskar också att vara föräldraledig. Nu blir det spännande att se hur det blir med twinsen – men med sonen umgicks vi mycket med vänner och andra föräldralediga, gick på babysim (kan rekommendera!), gick promenader, myste i soffan och hängde en del både på öppna förskolan och stadsbiblioteket. Ja jag gjorde nästan allt på din lista 🙂

 2. Anna hauffman

  När kag bodde i Göteborg och var mammaledig med min första tjej gjorde jag nästan allt på din lista och om jag inte har bockat av någon så fanns det åtminstånde i tanken… 🙂 En riktigt bra lista! Kan lägga till ett bra tips. Göteborg Galopp’s familjedag. Den var kanon 👍