6 saker att göra i Göteborg i helgen. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

6 saker att göra i Göteborg i helgen.

Hej på er ♥

Jag tänkte tipsa om lite saker att hitta på här i Göteborg nu under helgen 🙂
Maj är ju eventstartens månad känns det som och mycket händer nu när värmen kommer. Varför inte springa eller titta på Göteborgsvarvet eller kanske ta bilen till Tjolöholm för att hälsa på Emil? 🙂

Lördagen den 19 maj 2018

Göteborgsvarvet – det vet ni ju vad det är vid det här laget 😉 21 km runt vackra Göteborg springer löparna.

Lindholmen Street Design Market – den 24 februari är det premiär för Göteborgs nya designmarknad på Lindholmen. Tillsammans med Lindholmen street food market kan du uppleva ett skönt lördagshäng med mat från hela världen och unik shopping.

Skatås Parkrun – Loppet startar och slutar precis utanför Skatås Motionscentrum. Allt som krävs är att du tar med är en utskriven streckkod, som du får via parkrun/register/. Välj “Skatås” som ditt “hemma” parkrun. Parkrun är en internationell ideell organisation som uppmuntrar alla att börja motionera sig och delta i samhället.

Emil! Lekutsällning på Tjolöholm – För att leka i utställningen får man lämna en grindslant, 50 kronor per barn. Förutom obegränsad lek i utställningen under en hel dag ingår också en klurig runda, som består av gömmor med bilder, där barnen skall lösa bildrebusar. Ifylld rebus ger en belöning. Utställningen är cirka 100 kvadratmeter och består av lekmiljöer skapade av Emil i Lönneberga-tecknaren Björn Bergs son, Torbjörn Berg. Välj antingen den längre rundan som bjuder in både barn och föräldrar att upptäcka Tjolöholms vackra naturområden och den idylliska allmogebyn. Under sommaren är museistugan Hemtrefnaden öppen. Här kan barnen lära sig mer om hur livet var förr på Tjolöholm. På den tiden när Emil bodde i Katthult! Titta gärna in i huset och njut av den frodiga köksträdgården. I Hemtrefnadens trädgård finns en visningsbikupa där barnen kan se hur honung blir till. Har man tur kan man även träffa på katten Sigge som gärna vill bli klappad. Det finns också en kortare runda som passar bra för små barn och ruskväder.

Söndagen den 20 maj 2018

Akvariekvarten – Träffa en av museets marinbiologer och få spännande kunskap om livet i akvarierna. Varje söndag nytt ämne.

Lilla Varvet – Den 20 maj springer tusentals barn, 7-13 år, Lilla Varvet i Slottsskogen, Göteborg. En dag för hela familjen, fullspäckad med aktiviteter och härlig stämning.

6 saker att göra i GöteborgVad ska ni hitta på i helgen? Någon som ska springa Göteborgsvarvet? 🙂
Bild lånad från Goteborg.com

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons