Hur pratar man om någons bortgång med sina barn? – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Hur pratar man om någons bortgång med sina barn?

God morgon solstrålar ♥

Hoppas ni har sovit gott. Har ni tänkt på hur de olika typ av väder får oss att känna? Sol förknippas ofta med lycka – mycket känns lättare när ljuset lyser upp omgivningen och steget i hundbajset eller den missade bussen är inte fullt lika påtaglig. Är dagen däremot grå, dassig och regnig så är allt oväntat en motgång så länge det inte händer något bra. Men varför låter vi oss egentligen påverkas så mycket av vädret? Vad är det som egentligen gör att vi påverkas så mycket av vädret? Ljus är bra för oss, men så är också den mentala inställningen. Ett tips är att vänta på nästa gråa dag och se om du kan välkomna den som en solig sommardag. Testa!

Det är fredag idag och jag har egentligen alldeles för mycket på agendan, men det är veckans lediga dag och jag ska hitta på något med barnen. Just nu är det rätt mycket uppe på tapeten och jag kan ibland känna att jag tar på mig lite för mycket – mer än jag hinner med. Idag tillåter jag dock mig själv lite ledighet och det finns inget som betyder mer för mig än att få umgås med barnen. De stora ska dessutom sova hos Fredricks föräldrar ikväll och medan mamma passar Emilia så ska Fredrick och jag få lite egentid med middag ute. Lyxigt!
Men därför vill jag hitta på något skoj idag. Vad det blir får vi dock se när tjejerna vaknar. De brukar ha sina önskemål och oftast går vi efter dem 🙂

Igår fick vi rensat mormors rum på äldreboendet. Vi la fokus på att jobba snabbt och effektivt eftersom vi inte hade alltför många timmar på oss. När vi kört hem lasset till mamma så satte jag mig i bilen och ut kom världens suck. Mina ögon tårades och kroppen fylldes av så många blandade känslor.
Jag körde till förskolan och hämtade hem barnen, gjorde mellanmål hemma och satte mig ner. Elise frågade vad jag gjort medan de var på förskolan och jag sa att jag fixat lite hemma hos ‘gammo’.
-“Men jag fick inte pussa gammo” svarar Julia och ögonen fylls av tårar. Det var som om hon verkligen förstod att hon var borta och jag drog henne in i min famn och höll om henne hårt, samtidigt som mina egna tårar pressades fram och rann ner för mina kinder.
-“Gammo älskade dig massor Lulen. Hon tyckte du var så himla duktig på allt! Och tänk när hon fick se dig åka rutschkana och gunga så mycket!”
Det var tufft. Hur förklarar man för så små barn om var deras gammelmormor är när de frågar om vi kan åka dit? När de frågar hur hon mår – vad ska jag svara då? Om jag varit där – berättar jag då att det inte finns något “där” längre? Dessa frågor är så tuffa när jag inte vet hur de kommer reagera på svaren. Så tuffa!

Så idag är det extra många pussar, kramar och mysstunder här hemma. I helgen väntar Göteborgsvarvet och på söndag firar vi att Emilia blev 1 år förra helgen. Det här blir en superfin helg – det känner jag på mig.

Vad ska ni göra i helgen? 🙂

Ha en super-tango-fredag – det är ni värda! ♥

Kram.

mammablogg mammablogg mammablogg mammablogg mammabloggJag älskar livet som egen företagare. Det är fantastiskt att få kunna jobba varifrån man än vill och lägga upp sina egna tider. Men ibland kan jag även sakna att ha kollegor. Förstår ni hur jag menar? Att få träffas varje dag och starta dagen med en kopp kaffe tillsammans. Kanske borde man dra ihop en liten kaffe-på-stan-grupp där man startar dagen tillsammans 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria

    Hej! Jag har ett barnbarn på 5 år, solen i mitt liv <3 🙂
    För mig har det varit naturligt att säga att den som dött kommer till himlen, vi pratar om min son hennes morbror, har ju foton, jag berättar att han älskade henne mest i världen, vilket han gjorde hon var hans ögonsten, men han dog när hon var tio månader. Hon har ju haft många frågor, sen har mina förra hundar blivit gamla o dött, då säger hon som en naturlig sak att de är hos morbror i himlen <3 Vi har pratat rättmycket om det,hade ju flera dödsfall i släkten på kort tid. Sen tänker jag att det beror på vad man själv har för tro, är man ateist så kanske man förklarar på ett annat sätt
    Ha en fin fredag
    Maria i Skåne

Annons