Göteborgsmamman

1 års kalas & fikabordet.

God morgon ♥

Äntligen måndag! Visst är det härligt? Jag hoppas att du också tycker det är fantastiskt att få gå till jobbet – att få jobba och känna att ni gör nytta. För det gör ni – vilken arbetsplats ni än är på så gör ni nytta. Det är en häftig tanke tycker jag – att man är en pusselbit som behövs och får ett tåg att fortsätta tuffa på.
Det är måndag och min dag är helt obokad. Så skönt! Tjejerna är hemma och vi ska bara gör ingenting. Efter gårdagens kalas är det verkligen välbehövt 😉

Igår firade vi Emilia som fyllde 1 år den 13 maj. 1 år – kan ni tänka er? Det känns som om det var igår jag la upp förlossningsberättelsen om när hon kom till världen. Den berättelse där vi skulle gått på konfirmation, men behövde avboka timmen innan för att istället åka till Östra sjukhuset, hamna på en avdelning som inte var riktigt klar än (när Mölndals förlossning flyttade till Östra) och 40 minuter innan Emilia kom så var jag tvungen att be Fredrick hämta någon så att jag kunde få syrgas – där och då var jag så trött på att ha värkar. Ni vet när man bara känner att ”nä, nu orkar jag ta mig tusan inte mer!” och vill ha något för att få stopp på kampen mellan värkminuterna.
Jag minns så väl hur jag frågade Fredrick om han ville gissa på en tid när han trodde Emilia skulle vara ute. Det frågade jag honom 14:20 – när vi varit inne i vår förlossningssal 30 min.
-”Då gissar jag på 1 h” sa han och lutade sig tillbaka. Och chansningen var ju egentligen inte så dum – 1 h senare hade ju fortfarande räknats som en väldigt snabb förlossning.
-”Näää … Jag säger 10 min” sa jag och fortsatte suga i mig syrgasen.
När hon var ute? 10 minuter senare såklart 😉 Efter 3 barn har min kropp och jag lärt oss att samarbeta himla bra. Och skulle vi inte få fler barn nu – då kommer jag verkligen sakna våra förlossningsmaraton något otroligt. Det är så häftigt att föda barn!

Men nu är Emilia 1 år och det skulle såklart firas igår! Emma och Fredricks familj var på plats. Min syster hade tajmat in en resa under just den här helgen och min mamma låg hemma i influensa – om ni bara visste hur konstigt det kändes att inte ha dem på plats. Vi har alltid varit på allas födelsedagar och happenings – men igår gick det bara inte. Å andra sidan – en anledning till att fortsätta fira vår lilla räka 🙂
Mycket av bakandet gjorde jag i lördags så igår var det bara pynt, lite städ och dekorationerna kvar. Det är så härligt att slippa stressa! 🙂

Nu ska det kokas ägg och kaffe här hemma, sen ska jag faktiskt planera veckan lite. Jag har 2 event och BVC-besök på agendan och behöver få in en massa skoj däremellan också.

Hur mår ni denna måndag? Har ni haft en bra helg? Vad har ni gjort? Dela gärna med er! 🙂

Kram.

Godispåsarna med personliga etiketter hittar ni här, glasburk med kran här, lådorna (som muffinsen står på) hittar ni här och resterande dekoration härifrån. 🙂

1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalas 1 års kalasVår stora docka – tänk att du redan hunnit bli 1 år?! Grattis vår älskade lilla mil <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tessie

  Vad mysigt med 1-årskalas och så fint ni hade gjort! Vår lilla tjej blir 1½ imorgon och tiden verkligen flyger iväg. I augusti blir hon storasyster 🙂

  1. goteborgsmamman

   Tack snälla! <3
   Åååh, men grattis!! Vad roligt! <3 Syskon är alldeles fantastiskt! Lycka till med allt och ta vara på bebistiden ni har framför er <3 <3 Kram!