Göteborgsmamman

10 saker som gör henne till världens bästa mamma.

Hej på er alla mammor ♥

Hoppas ni haft en fantastisk dag och blivit uppvaktade lite extra. Som många just säger den här dagen så tycker även jag att det är viktigt att man både visar, men också känner uppskattning hela året och inte bara på mors dag. Fast mysigt med en hel dag på året som är döpt och tillägnad alla mammor – det är fint det ♥

Jag vill avsluta den här dagen med att berätta lite om min mamma och saker som hon gör och gjort för mig som gör henne till den perfekta mamman för just mig. Tänk vilket band man kan känna till sin mamma. Ett band som ingen annan kan känna eller ta på. Ett band som är som magi. Vad skulle jag göra utan dig mammsen?
Idag tänkte jag skriva ner 10 saker som gör min mamma så fantastisk. 10 saker som bara är en bråkdel av allt hon ger och gör för mig, våra familjemedlemmar, nära och kära. Saker som gör henne till min älskade, älskade mamma.

  1. Humor. Min mamma har humor och det har hon alltid fått höra från de runt omkring henne. Hon är rolig och kan verkligen bjuda på sig själv. Hon bryr sig inte om vad andra tycker om henne utan det viktigaste är ett hon själv har roligt. Humorn som mamma, min syster och jag delar går inte att sätta ord på. Vi kan skratta åt precis allt tillsammans – mycket och länge.
  2. Kärlek. Min mamma har gett mig så mycket kärlek att jag blivit bevisad om och om igen att kärlek inte kan ta slut. Hon har kramat om mig genom tuffa tider, genom skratt och gråt, genom medgångar och genom förlorade kärlekar. Hon vågade till och med lova att det skulle komma fler tåg när jag gjorde slut med min första kille. Det är kärlek det! Ja, från mammas sida då alltså 😉
  3. Styrka. Min mamma är den starkaste jag vet. Kanske inte fysisk (även om hon är rätt stark då också – som Pippi ungefär), men psykisk är hon seg som kolla och stark som en mur. Mamma har varit med om en hel del i livet och hon låter sig aldrig brytas ner utan blir bara starkare. Och trots de prövningar hon genomgått så har hon sin mjuka sida kvar.
  4. Fantasi. Min mamma har sån otroligt fantasi. Tydligast märks det när hon berättar historier för sina barnbarn – hon är som en stor sagobok! Hon har tusen idéer och borde sätta sig ner vid datorn och skriva ner allt hon kommer på – bokförlagen hade blivit överlyckliga!
  5. Mormor. Min mamma är världens finaste mormor. Hon är allt en mamma är och lite till. Det sägs att barnbarn är livets efterrätt och jag tror mamma är den första att skriva under på detta. Hon är en rolig mormor, en snäll mormor, en omtänksam mormor – hon är världens bästa mormor.
  6. Tillit. Min mamma har ett inbrottssäkert blixtlås på sina läppar – man kan alltid lita på henne och att hon inte skulle säga något vidare. Jag kan berätta allt för henne och jag vet att det stannar där. Hon höll ju till och med tyst för mig om Fredricks bröllopsplaner i ett halvår?! Snacka om tillitsfull.
  7. Hjälpsam. Min mamma hjälper alltid till på alla sätt hon kan och är ibland lite för hjälpsam. Hon gör allt för oss och har en tendens att nästan sätta sig själv i andra hand. Mamma hjälper alla och aldrig med en baktanke eller hoppet att få något tillbaka – hon ger hellre än att få och är den första att hjälpa till när någon familj/vän/granne behöver hjälp.
  8. Omtänksam. Min mamma bryr sig om alla och skulle inte ens kunna ta kol på en fluga. Hon vill att alla ska ha det bra, må bra och känna sig nöjda med livet. Hon bryr sig om alla!
  9. Driven. Min mamma är så förbaskat driven och ser inga hinder. Hon ser det som prövningar och att man måste igenom dem för att komma till andra sidan. Minns ni att jag skrev om det imorse? Jag har verkligen ärvt den sidan från henne.
  10. Matlagning. Min mamma kan verkligen laga mat och jag har saknat det sedan första dagen jag flyttade hemifrån. På flyget hem från Australien dräglade jag av längtan till hennes hemmagjorda köttbullar med potatismos, lingonsylt och brunsås – det börjar nästan vattnas nu också!

Tack mamma för att du finns och för att du tagit hand om oss så bra under livet, min syster och mig. Jag älskar dig så mycket att hjärtat värker och är oändligt tacksam. ♥

mammablogg mammabloggGrattis min älskade mamma på mors dag – du är fantastisk! ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.