Göteborgsmamman

Att välja rätt barnvagn & barnvagn för 3 barn.

I samarbete med Babyworld.

Hej på er ♥

Vad gör ni för något? Jag sitter i köket hemma och dricker kaffe med grädde. Det är min fredagsdrink och något jag unnar mig själv varje fredag. Att ha grädde i kaffet ger verkligen en helt annan smak och är lite som att komma till heaven. Åååh, det är ju så gott! 🙂

Imorse stötte jag på en tjej som frågade lite om hur vi gjort med barnvagnssituationen när vi hade 3 mindre barn. Nu går ju Elise och Julia för det mesta, men det fanns ju faktiskt en period när alla tre behövde sitta ner under de längre sträckorna. Man glömmer snabbt, men jag tänkte knacka lite på huvudet, påminna mig själv om hur det faktiskt var och dela med mig till er.

Under åren som gått så har vi fått chansen att testa på ett flertal barnvagnar. Många är väldigt, väldigt bra, men så finns det ju också de där som man aldrig vill att barnen ska växa ur. Våra kärlekar har varit Thule, Petite Cherie Lively, Doona och vår trebarnsfavorit: Bugaboo.

När Emilia föddes så fick vi tänka till lite. Vilken vagn skulle uppfylla våra krav när Elise inte ville gå på stan lika länge som oss?
Det som gör att jag tipsar om Bugaboo för alla med 3 små barn är att den har precis allt. Det känns som om den aldrig kommer gå sönder och är lika skön att köra varje gång. Visst har vi fått byta en och annan slang, men vi har använt den så mycket att det var ren smärta att behöva göra oss av med den.
Bugaboo är kanske lika kände för sina finesser och utseende som för sitt pris, men med det sagt vill jag också säga att andrahandsvärdet är betydligt högre än för många andra vagnar. Dessutom kan du mer eller mindre byta ut precis varenda liten del på vagnen om tex suffletten skulle blir solblekt eller om ett hjul skulle ge med sig.

Tillbaka till hur vi gjorde med vagn och tre barn. Bugaboo har en ståbräda du kan köpa till. Det betydde att vi fick 1 liggdel, 1 sittdel och en ståbräda att använda för Elise, Julia och Emilia. Det blev perfekt!

Idag går Elise nästan överallt, Julia åker väl någon gång ibland och till och med Emilia sitter mindre och mindre i vagnen. När jag går ut med alla tre så tar jag med mig vår Thule Chariot Sport 2, men ibland blir det bara vår enkla Thule Urban Glide. Det fungerar super!

Har ni haft någon liknande vagnsituation hemma? Hur löste ni den? 🙂

Kram.

att välja rätt barnvagnLilla skrottan. Snart behöver vi just nästan ingen vagn alls 🙂 

 

I samarbete med Babyworld.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Vi kör med bugaboo donkey plus ståbräda. Älskar bugaboos ståbräda som har en liten stol på sig!

 2. Nina

  Våra två äldsta har varit vana vid vagn, men när tredje kom så vande han sig vid sele/sjal, så när vi satt honom i vagnen, så är han inte bekväm där, han föredrar sele/sjal. Jag bär gärna honom överallt, och det underlättar många gånger när man ska gå där vagn inte kommer fram.

  1. goteborgsmamman

   Våra barn har aldrig gillat bärsele och det är jag lite ledsen för, haha. Verkar ju vara rena drömmen och som du säger: är väldigt praktiskt många gånger! Nåja. Jag är glad för din skull iallafall 🙂 Kram <3